Kartais tikrai norisi pasilepinti skaniu desertu. Šis olandiškas saldus pyragas tikrai tiks ir prie arbatos, ir prie kavos. Būtinai pamėginkite pasigaminti!
Ingredientai:
- Miltai – 500 g
- Pienas – 250 ml
- Mielės – 7 g
- Sviestas – 50 g
- Kiaušiniai – 1 vnt (tešlai)
- Kiaušinio trynys – 4 vnt
- Cukrus – 160 g (150 g įdarui, 10 g tešlai)
- Lazdyno riešutai – 100 g
- Migdolai – 150 g (skirti įdarui)
- Apelsino žievelių cukatai – 200 g
- Razinos – 200 g
- Druska – žiupsnelis
- Vanilinis cukrus – 1 pakelis
- Cukraus pudra – dekoravimui.
Gaminimas:
- Sumaišykite ištirpintą sviestą, cukrų, druską, kiaušinį ir pašildytą pieną. Tuomet įmaišykite miltus, sumaišytus su sausomis mielėmis. Užminkykite tešlą. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir padėkite valandai į šiltą vietą.
- Pirmam įdarui užpilkite migdolus verdančiu vandeniu ir palikite 5 minutėms pastovėti. Tada nulupkite migdolus ir išdžiovinkite ant popierinio rankšluosčio, tada sumalkite juos maišytuvu. Į migdolų trupinius suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir 2 kiaušinio trynius. Gerai išmaišykite. Uždenkite šį įdarą maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
- Razinas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 10 minučių pastovėti. Tada išdžiovinkite ir sumaišykite su susmulkintais cukatais ir riešutais.
- Tuomet į tešlą įmaišykite džiovintus vaisius ir riešutus. Padalinkite tešlą į kelias lygias dalis. Į kiekvienos tešlos vidurį dėkite migdolų įdarą. Suvyniokite kraštus ir tvirtai suspauskite.
- Viską perkelkite į kepimo formą, padengtą kepimo popieriumi, leiskite 20 minučių pastovėti. Viršų aptepkite kiaušinio tryniais ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje pusvalandį, kol pyragas pagels. Iškepusį pyragą atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus!