Skanus desertas su obuoliais ir plakta grietinėle. Tai taip paprasta ir tuo pačiu nepaprastai skanu! Būtinai išbandykite šį gardų pyragą. Jau iš pirmo žvilgsnio jis atrodo tikrai labai gražiai.
Jums reikės:
Tešlai:
- 4 vnt. kiaušinių
- 150 g cukraus
- 160 g paprastų miltų
- 4 šaukštų aliejaus
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Obuolių įdarui:
- 500 g nuluptų obuolių
- 80 g cukraus pudros
- 1 pakelio vanilinio pudingo miltelių
- 300 ml vandens
Varškės kremui:
- 1 pakelio varškės
- 1 indelio grietinėlės (riebumas turi būti ne mažesnis kaip 30 %)
- Cukraus pagal skonį
Papuošimui:
- Šokoladinio glajaus
- Tarkuoto šokolado
Gaminimo eiga:
Paruoškite tešlą.
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.
Išplakite kiaušinių baltymus, suberkite cukrų ir plakite, kol susidarys standžios putos.
Palaipsniui įmaišykite kiaušinių trynius, aliejų ir galiausiai persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Supilkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite 170°C temperatūroje, kol biskvitas taps auksinės spalvos. Tai truks apie 20 minučių.
Supjaustykite obuolius mažais gabalėliais, sudėkite į puodą, juos užpilkite puse turimo kiekio vandens ir virkite 5 min.
Likusiame vandenyje išmaišykite pudingo miltelius bei cukrų ir supilkite ant obuolių.
Virkite, kol viskas sutirštės.
Paruoštą obuolių masę paskleiskite ant jau iškepusio biskvito ir leiskite visiškai atvėsti.
Sumaišykite varškę su cukrumi ir plakta grietinėle.
Atsargiai paskirstykite ant atvėsusio obuolių įdaro.
Galite apšlakstyti šokoladiniu glajumi ar apibarstyti tarkuotu šokoladu.
Atvėsinkite ir patiekite ant stalo.
Linkime gero skonio!