Daugelis moterų, norinčių išlaikyti gerą išvaizdą, užduoda klausimą: ar reikia visiškai atsisakyti desertų? Kai kas tvirtai laikosi savo nuomonės. O štai dietologai sako, kad net ir laikantis dietos galima kasdiena suvalgyti gabalėlį deserto, kad būtų geresnė nuotaika. Siūlome fitneso trenerio iš Baltarusijos desertą, kurio visos sudedamosios dalys yra gerai apgalvotos ir neleis jums sustorėti.
Pradėsim nuo sudėtinių dalių.
– 4 kiaušiniai (jei dideli) arba 5 (jei mažesni)
– 25 gramai cukraus, sumaišyto su arbatiniu šaukšteliu vanilino
– 1 stiklinė viso grūdo kvietinių miltų (eksperimentas su ruginiais mitais taip pat pavyko), sumaišytų su kepimo milteliais (jis būtinas, nes pilno grūdo miltai nėra tokie purūs, kaip aukščiausios rūšies)
– 1 kilogramas obuolių
– 100 gramų džiovintų abrikosų
Kaip pyragui supjaustyti džiovintus abrikosus? Nepjaustom per stambiai, tegul tai bus pistacijos riešuto dydžio gabalėliai. Šio patiekalo pliusas, kad jam tiks bet kokie džiovinti abrikosai, netgi tie, kurie, kaip sakoma, yra netinkami kompotui. Su džiovintais abrikosais pyragas bus daug skanesnis. Nepamirškite gerai jų nuplauti.
Svarbu! Nereikia stebėtis cukraus kiekiu: šiandien net ne patys aršiausi sveikos gyvensenos mėgėjai žino, kad obuoliuose esanti fruktozė – tai tas pats cukrus, tik dėl skaidulinių medžiagų jis įsisavinamas lėčiau ir nekenkia kasai bei liemens ir klubų linijoms.
Taigi, kodėl į pyragą, kuriame yra 1 kilogramas obuolių, dar reiktų dėti ir cukraus? Patikrinta: bus pakankamai saldu. Tačiau truputėlio cukraus visgi reikia: klasikinė biskvitinė tešla – tai kiaušiniai, išplakti su cukrumi.
Nenuostabu – visas kilogramas obuolių. Sveikame pyrage turi būti labai daug obuolių ir labai mažai tešlos. Tai yra sveiko produkto esmė! Prisimenate, kaip kaime mėgome močiutės keptus obuolius? Ir jų niekada nebūdavo per daug. O mažas tešlos kiekis sujungs obuolius, kad gaminys atrodytų kaip pyragas.
Kodėl nereikia nulupti žievės? Būtent joje yra visi naudingi obuolių vitaminai, be to tai yra ta pati ląsteliena, kuri skatina lėtesnį cukraus įsisavinimą.
Išplakame šviežius kiaušinius, dedame cukrų ir vaniliną, ir dar kartą gerai išplakame. Plakant mikseriu, prireiks 3 minučių.
Leidžiame gautai masei pastovėti 5 minutes. Jūsų akyse išplakta masė taps puresnė ir balta.
Dedame miltus, kurie iš anksto buvo sumaišyti su kepimo milteliais.
Miltus persijojame ir po truputį beriame. Kadangi pilno grūdo miltai yra sunkūs, palyginus su įprastais aukščiausios rūšies kvietiniais miltais, todėl sijojant jie prisipildys deguonimi, kas yra naudinga mūsų kepiniui.
Kaip teisingai sumaišyti tešlą su obuoliais ir džiovintais abrikosais? Vaisių bus labai daug, todėl į indą su tešla pilame obuolius bei džiovintus abrikosus ir viską išmaišome su šaukštu.
Viską pilame į kepimo indą ir kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje vieną valandą ir dvidešimt minučių.