Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Kvapnus obuolių pyragas su vaniliniu pudingu

Jums reikės:

Tešlai:

  • 180-200 g sviesto arba margarino
  • 500 g miltų
  • 1 kiaušinio
  • 180-200 g cukraus
  • 1-2 valg. š. grietinės
  • 1 arb. š. kepimo miltelių

Įdarui:

  • 2 pakelių po 40 g vanilinio pudingo miltelių
  • 3-5 valg. š. cukraus
  • 700 ml pieno
  • 5-6 obuolių
  • 2-4 valg. š. džiūvėsėlių

Kaip gaminti?

  1. Išsijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais, sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą arba margariną. Viską gerai išmaišykite.
  2. Įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, įdėkite grietinės. Minkykite tešlą rankomis.
  3. Padalinkite tešlą į dvi dalis ir 1 valandą palaikykite šaldytuve.
  4. Iškočiokite vieną tešlos dalį, pabarstykite džiūvėsėliais ir įdėkite į kepimo formą.
  5. Nuluptus obuolius supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite ant džiūvėsėlių.
  6. Paruoškite įdarą. Pudingo miltelius su cukrumi ištirpinkite 200 ml pieno ir supilkite į likusį verdantį pieną.
  7. Virkite iki pirmųjų burbuliukų, ir iš karto užpilkite ant obuolių.
  8. Iškočiokite antrąją tešlos dalį, supjaustykite juostelėmis ir sudėkite ant įdaro.
  9. Kepkite 180°C temperatūroje 40-45 min.
  10. Paruoštą pyragą atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ką daryti, jei parduotuvėje pirktas avokadas yra kietas kaip akmuo?

Avokadai – daugelio mėgstamas vaisius, kuris puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar net gurmaniškoms vakarienėms. Tačiau ne visada pavyksta išsirinkti tobulą, prinokusį avokadą. Dažnai parduotuvėje...

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...
---