Tikriausiai esate išbandę daugybę įvairiausių obuolių pyragų, tačiau šis, ruošiamas su kakava ir šokoladu, taps jūsų absoliutus numeris vienas!
Jums reikės:
- 1,5 stiklinės pusiau rupių miltų
- 2 kiaušinių
- 1 puodelio pieno
- 1/2 puodelio aliejaus
- Šokolado (tokio, kokį mėgstate)
- 2 obuolių
- Vanilinio cukraus ir cinamono
- 2 šaukštų kakavos
Glajui:
- Pieniško šokolado
- Aliejaus
- Konservuotų vaisių
Gaminimas:
Kiaušinius išplakite su cukrumi. Įpilkite pieno ir aliejaus, viską išmaišykite.
Į tešlą įmaišykite tarkuoto šokolado, kakavos ir išsijotus miltus. Viską gerai išmaišykite, o tuomet tešlą supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Obuolius stambiai sutarkuokite, išspauskite sultis ir sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir cinamonu.
Obuolius galite sudėti ant jau išklotos tešlos arba įmaišyti juos į tešlą prieš ją sudedant į formą
Kepkite 180°C temperatūroje apie 30 minučių.
Tuo metu, kol kepa pyragas, paruoškite glajų. Ištirpinkite pienišką šokoladą su trupučių aliejaus, tai padaryti galite ir mikrobangų krosnelėje.
Kai pyragas atvės, užpilkite šokoladą ir papuoškite norimais konservuotais vaisiais.
Skanaus!