Jums reikės:
- 100 g miltų
- 175 g cukraus
- 100 g margarino
- 2 pakelių vanilinio cukraus
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 2 kiaušinių
- 700 g nuluptų ir supjaustytų obuolių
- 150 ml obuolių sulčių
- 1/2 arbatinio šaukštelio cinamono
- 2 pakuočių vanilinio pudingo miltelių
- 350 ml pieno
- 100 ml plaktų kiaušinių
- Šokolado drožlių
Kaip gaminti?
- Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.
- Sumaišykite miltus su 100 g cukraus, margarinu, pakeliu vanilinio cukraus ir kepimo milteliais.
- Įmuškite kiaušinius, maišykite iki vientisos konsistencijos.
- Įdėkite maždaug 150 gramų smulkintų obuolių, išmaišykite.
- Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi arba ištepkite riebalais, supilkite tešlą. Kepkite apie 30 minučių.
- Likusius smulkintus obuolius užpilkite 75 ml obuolių sulčių, įdėkite cinamono, 2 šaukštus cukraus ir pakelį vanilinio cukraus. Virkite maždaug 5 minutes.
- Pakelį pudingo miltelių sumaišykite su 75 ml obuolių sulčių, supilkite į obuolių masę, pavirkite maždaug 1 minutę.
- Gautą masę dėkite ant pyrago, tolygiai paskirstykite.
- Užvirinkite pieną ir likusį cukrų, įmaišykite kiaušinio plakinį. Virkite maždaug minutę.
- Šiuo mišiniu padenkite pyrago viršų.
Pyragą įdėkite į šaldytuvą, palikite mažiausiai 2 valandoms.
Paruoštą pyragą papuoškite šokolado drožlėmis.