Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Rudeniškas pyragas su slyvomis ir obuoliais

Jei svarstote, kuo pavaišinti svečius, išbandykite šį receptą! Šis pyragas yra labai skanus ir kvapnus, o jo paruošimui tikrai nesugaišite pernelyg daug laiko.

Jums reikės:

  • 400 g miltų
  • 3 kiaušinių
  • 300 g grietinės (arba kefyro)
  • 220 g cukraus
  • 10 g vanilinio cukraus
  • 150 g sviesto
  • 100 ml augalinio aliejaus
  • 15 g kepimo miltelių
  • 50 g kukurūzų krakmolo
  • 1 arb. š. cinamono
  • 0,5 arb. š. ciberžolės
  • 2 didelių obuolių (250 g)
  • 5-6 slyvų
  • žiupsnelio druskos

Kaip gaminti?

Sviestą supjaustykite kubeliais. Įberkite cukraus, vanilinio cukraus ir druskos. Viską išplakite maišytuvu.

Supilkite augalinį aliejų, po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną plakite bent 20 sekundžių. Supilkite grietinę arba kefyrą. Įberkite cinamono ir ciberžolės.

Suberkite išsijotus miltus, sumaišytus su kukurūzų krakmolu ir kepimo milteliais. Išmaišykite iki vientisos masės. Tešla turėtų gautis gana tiršta.

Nulupkite ir supjaustykite obuolius. Iš slyvų išimkite kauliukus, slyvas supjaustykite griežinėliais.

Į tešlą suberkite obuolius ir išmaišykite.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą ir tolygiai paskirstykite. Ant viršaus išdėliokite slyvų griežinėlius ir panardinkite juos į tešlą.

Pyragą kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30 minučių.

Paruoštą pyragą pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...

Ką daryti, jei parduotuvėje pirktas avokadas yra kietas kaip akmuo?

Avokadai – daugelio mėgstamas vaisius, kuris puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar net gurmaniškoms vakarienėms. Tačiau ne visada pavyksta išsirinkti tobulą, prinokusį avokadą. Dažnai parduotuvėje...
---