Noriu pasidalinti fantastišku, greito ir tikrai skanaus obuolių pyrago receptu, kurį išbandžiau dar tik vieną kartą ir jis iš karto patiko visai mano šeimai.
Pusvalandžiui palikite marinuotis obuolius, jie pyragui suteiks fantastiško skonio.
Dėl pridėtos citrinos jie išliks gaivaus skonio ir gražios spalvos.
Šį receptą jums radome „YouTube“ kanale, ir jį tikrai verta išbandyti.
Jums reikės:
- Graikinių riešutų – 150 g
- Cukraus – 200 g
- Obuolių – 2 vnt.
- Citrinos – ½
- Paprastų miltų – 200 g
- Kepimo miltelių – 1 arbatinio šaukštelio
- Druskos – žiupsnelio
- Kiaušinių – 3 vnt.
Pabarstymui:
- Cukraus pudros
Gaminimo eiga:
Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
Apšlakstykite pusės citrinos sultimis.
Ant obuolių taip pat užberkite cukraus – viską gerai išmaišykite
Uždenkite ir laikykite šaldytuve 30 minučių.
Taip pat susmulkinkite graikinius riešutus. Jei neturite graikinių riešutų, galite juos pakeisti migdolais arba lazdyno riešutais.
Riešutus galite susmulkinti klasikiniu būdu peiliu arba naudokite kočėlą – sudėkite riešutus į plastikinį maišelį, sandariai uždarykite ir lengvai padaužykite (žr. vaizdo įrašą straipsnio pabaigoje).
Dabar paruoškite paprastą tešlą:
Į vieną dubenį persijokite miltus kartu su kepimo milteliais ir suberkite smukintus riešutus.
Gerai išmaišykite.
Dabar atskirkite baltymus nuo trynių.
Trynius supilkite į indą, kuriame yra obuoliai su cukrumi.
Gerai išmaišykite.
Dabar į dubenį su biriais ingredientais įberkite obuolių mišinį ir viską gerai išmaišykite.
Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir išplakite iki baltos purios masės konsistencijos.
Į ruošiamą tešlą įmaišykite išplaktus kiaušinių baltymus ir lengvai išmaišykite rankomis.
Kepimui paruoškite mažesnę formą – išklokite kepimo popieriumi ir visą paviršių – dugną bei šonus patepkite sviestu.
Supilkite paruoštą tešlą ir išlyginkite.
Kepkite apie 50 minučių 160°C temperatūroje.
Prieš patiekiant, galite apibarstyti cukraus pudra.
Linkime gero skonio!
Vaizdo įrašo medžiaga: