Išbandykite šį neįtikėtinai skanų obuolių pyragą su pudingu ir plakta grietinėle! Jis toks skanus, kad norėsite jį kepti kasdien. Sultingas ir purus, todėl niekas negali jam atsispirti.
Išbandykite šį „YouTube“ kanalo receptą.
Jums reikės:
Tešlai:
- 60 g paprastų miltų
- 30 g kukurūzų krakmolo
- 3 kiaušinių
- 75 g cukraus pudros
- 25 g ištirpinto sviesto
- Žiupsnelio druskos
Obuolių įdarui:
- 800 g obuolių (nuluptų ir be kauliukų)
- 1 arbatinio šaukštelio cinamono
- 3 šaukštų cukraus
- 1/2 citrinos
- 20 g kukurūzų krakmolo
- 100 ml obuolių sulčių
Pudingui:
- 1 pakelio vanilinio pudingo (miltelių) (37 g)
- 500 ml pieno
- 40 gramų cukraus
Gaminimo eiga:
Pirmiausia atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.
Kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos plakite iki purios masės.
Kiaušinių trynius sumaišykite su cukraus pudra ir išplakite iki putų.
Dabar į kiaušinių trynių plakinį įmaišykite kiaušinių baltymus ir sumaišykite abi mases.
Sumaišykite 60 g miltų su 30 g kukurūzų krakmolo ir įmaišykite į išplaktą masę.
Tada supilkite ištirpintą sviestą.
22 x 22 cm dydžio kepimo indą patepkite riebalais ir pabarstykite miltais.
Tada į jį supilkite paruoštą tešlą ir tolygiai paskirstykite.
Įdėkite į įkaitintą iki 180°C temperatūros orkaitę, bet NEATIDARINĖKITE orkaitės durelių!
Tuo tarpu iš pusės citrinos išspauskite sultis.
Iš obuolių išimkite sėklas ir juos nulupkite.
Supjaustykite juos nedideliais gabalėliais ir užpilkite citrinos sultimis.
Supjaustytus obuolius sudėkite į keptuvę, apibarstykite 3 šaukštais cukraus, išmaišykite ir kepkite karštoje keptuvėje, kol cukrus ištirps.
Tada įmaišykite cinamoną.
Uždenkite keptuvę ir kepkite apie 10 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Tuo tarpu dubenėlyje sumaišykite 50 ml obuolių sulčių su kukurūzų krakmolu ir gerai išmaišykite.
Į keptuvę su obuoliais supilkite likusias grynas obuolių sultis ir krakmolą.
Virkite, kol skystis sutirštės.
Ant iškeptos tešlos sluoksniuokite obuolius.
Paskleiskite iki krašto ir paspauskite.
Dabar paruoškite vanilinį pudingą.
Nedideliame kiekyje pieno išmaišykite pudingo miltelius ir cukrų, likusį pieną pašildykite puode ir nuolat maišydami supilkite pudingo mišinį.
Išvirkite kremą ir užpilkite jį ant pyrago viršaus.
Uždenkite plastikine plėvele ir 2 valandas laikykite šaldytuve.
Jei mėgstate plaktą grietinėlę, ant torto viršaus galite padaryti papildomą plaktos grietinėlės sluoksnį.
Įtarkuokite maždaug dvi eiles baltojo šokolado.
Sumaišykite plaktą grietinėlę (250 ml) su pakeliu vanilinio cukraus ir grietinėlės standiklio pakeliu.
Išplakite grietinėlę ir paskirstykite ją ant kremo sluoksnio, šakute padarykite bangų raštą ir apipilkite baltuoju šokoladu.
Visą gaminimo eigą rasite pridėtame vaizdo įraše:
Mėgaukitės!