Puikus obuolių pyragas su įdaru, jis yra nepaprastai skanus ir tuo pat metu labai paprastai paruošiamas.
Jums reikės:
- 125 g sviesto
- 125 g cukraus
- 250 g paprastų miltų
- 1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
- 2 kiaušinių
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- 2 šaukštelių kepimo miltelių
Įdarui:
- 1/2 pakelio vanilinio pudingo miltelių
- 250 ml pieno
- 30 g cukraus
- 1 kiaušinio
- 1 kg obuolių – puikiai tinka rūgštesni
Apibarstymui:
- 200 g paprastų miltų
- 100 g cukraus pudros
- 125 g sviesto
- 1 pakelio vanilinio cukraus
Gaminimo eiga:
Tešlos paruošimas:
Sviestą išplakite iki vientisos masės, suberkite paprastą ir vanilinį cukrų bei tarkuotą citrinos žievelę.
Įmuškite po vieną kiaušinį ir gerai išmaišykite.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir atsargiai išmaišykite, paruoštą tešlą supilkite į riebalais išteptą formą.
Įdaro paruošimas:
Sumaišykite pudingo miltelius, pieną, cukrų ir kiaušinio trynį iki vientisos masės ir užvirkite.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir įmaišykite į atvėsusį mišinį.
Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
Ruošdami trupinius apibarstymui, rankomis sumaišykite minkštą sviestą su biriais ingredientais.
Ant tešlos paskleiskite pudingą, sudėkite obuolius ir ant viršaus užberkite trupinius.
Kepkite 165 laipsnių temperatūroje apie 60 minučių.
Leiskite atvėsti ir išimkite iš formos.
Linkime gero skonio!