Obuolių pyragas su pienu yra toks paprastas, kad jį pagaminti gali net pradedantieji kulinarai. Tačiau jo skonis iš ties nepaprastas!
Jums reikės:
5 vidutinio dydžio obuolių;
4 kiaušinių;
350 gramų miltų;
350 ml pieno;
Kepimo miltelių (2 šaukštelių);
200g cukraus;
100 ml saulėgrąžų aliejaus;
Vanilinio cukraus (1 šaukštelio).
Gaminimas:
Sumaišykite 4 kiaušinius su 200 g paprasto cukraus ir 1 šaukšteliu vanilinio cukraus, plakite iki baltų putų konsistencijos. Tada į gautą mišinį supilkite pieną ir augalinį aliejų, gerai išmaišykite.
Išsijokite miltus, tada sumaišykite su kepimo milteliais ir įberkite žiupsnelį druskos. Tada sumaišykite su gautu kiaušinių mišiniu. Maišykite tešlą, turėtumėte gauti tirštą mišinį, kuris atrodo kaip grietinė.
Nuplaukite ir nulupkite obuolius, perpjaukite per pusę ir išimkite sėklas. Dalį obuolių sudėkite į formos apačią, palikite likusius. Supilkite tešlą į formą. Likusius obuolius supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite ant pyrago viršaus.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros, ir kepkite, kol pyragas įgaus auksinį atspalvį. Kaip obuolių pyragas iškeps, palikite jį šiek tiek atvėsti ir prieš patiekiant apibarstykite cukraus pudra, kad jis būtų gražesnis ir skanesnis!
Obuolių pyragas. Greitas ir nepaprastai skanus desertas
Šis obuolių pyragas yra labai minkštas ir švelnus bei sultingas. Jis paruošiamas paprastai ir greitai, o jam abejingų tiesiog nėra!
Obuolių, cinamono ir razinų aromatų derinys namuose sukuria neįtikėtinai šiltą ir šventinę atmosferą! Jei kepsite jį prieš miegą, vėliau miegosite tarsi obuolių ir cinamono debesyje. O ryte visi turės geriausius pusryčius !
OBUOLIŲ PYRAGAS SU GRIETINE
Šiandien papasakosime, kaip iškepti skanų obuolių pyragą su grietine, kuris nepaliks abejingo net išrankiausio gurmano!
Jums reikės:
- 200 g cukraus
- 3 kiaušinių
- 300 g grietinės
- 250 g miltų
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 2 rūgščių obuolių
- 100 g razinų
- žiupsnelio druskos
Trupiniams:
- 20 g sviesto
- 3 šaukštų cukraus
- 3 šaukštų miltų
- 0,5 šaukštelio cinamono
Gaminimas:
Patogiame inde kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, plakite iki purių putų.
Į kiaušinius įpilkite grietinę ir ištirpintą sviestą. Gerai plakite mikseriu 5 minutes.
Atskirai sumaišykite miltus, žiupsnelį druskos ir kepimo miltelius. Išmaišykite ir įpilkite sausą mišinį į skystį. Maišykite tešlą, ji turėtų gautis gana tiršta.
Užpilkite razinas karštu vandeniu, palikite 5-10 minučių. Nusausinkite razinas ant popierinio rankšluosčio. Supjaustykite obuolius.
Kepimo indą sutepkite nedideliu gabalėliu sviesto, įpilkite pusę tešlos. Išlyginkite mediniu šaukštu. Tada sudėkite obuolius per visą formą, užpilkite ant obuolių razinas.
Supilkite likusią tešlą ant obuolių su razinomis, išlyginkite šaukštu.
Norėdami paruošti trupinius, patogiame inde sumaišykite sviestą, cukrų, miltus ir cinamoną (nebūtina). Viską susmulkinkite į mažus trupinius. Šiais trupiniais apibarstykite pyrago viršų.
Kepkite pyragą orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros 45-50 minučių, kol iškeps.
Štai viskas, obuolių pyragas yra iškeptas. Skanaus!