Obuolių pyragas rudenį būna pats skaniausias ir dažniausiai kepamas. Šiandien siūlome išsikepti obuolių pyragą su kokoso drožlėmis.
Ingredientai:
- miltai – 160 g
- kokoso drožlės – 80 g
- grietinėlė 10% – 100 g
- citrinos žievelė
- kepimo milteliai – 2 arbatiniai šaukšteliai
- kiaušiniai – 3 vnt.
- cukrus – 120-150 g
- sviestas – 120 g
- druska – žiupsnelis
- obuoliai – 3-5 vnt.
Glazūrai:
- cukraus pudra – 80 g;
- citrinos sultys.
Gaminimas:
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios šviesios masės. Tada supilkite ištirpintą sviestą ir grietinėlę. Maišykite šluotele. Įdėkite druskos, kokoso drožlių ir vienos citrinos žievelę.
Tada sudėkite pusę miltų, sumaišytų su kepimo milteliais. Išmaišykite iki vientisos masės. Tada suberkite likusius miltus ir vėl išmaišykite iki vientisos masės. Obuolius supjaustykite mažais kubeliais ir supilkite į tešlą. Viską išmaišykite. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Išlyginkite ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
Išsikepusį pyragą atvėsinkite kepimo formoje, tada išimkite. Paruoškite glajų: į cukraus pudrą išspauskite laimo sultis ir maišykite, kol gausite norimos konsistencijos glajų. Užpilkite jį ant pyrago ir palikite sustingti. Skanaus!