Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Kepti obuoliai tapo skaniausio pygaro pagrindu

Šio skanėsto paslaptis – gausus įdaras ir lengva, vos pastebima tešla. Kepti obuoliai gali nesunkiai tapti skanaus pyrago, daug įdomesnio nei įprasta šarlotė, pagrindu. Šio skanėsto paslaptis – gausus įdaras ir lengva, vos pastebima tešla.

Iš karto supjaustykite du nuluptus obuolius mažais griežinėliais tiesiai į keptuvę. Supilkite į juos pusės citrinos sultis, tai neleis obuoliams patamsėti. Įdėkite dar šaukštą cukraus, tiek pat sviesto, padėkite keptuvę ant viryklės.

Kepame obuolius, nuolat maišydami ant šiek tiek mažesnės nei vidutinė ugnies. Po 3 minučių obuolius užpilkite šaukšteliu cinamono. Įdėkite šaukštą abrikosų uogienės. Išmaišykite, pakepinkite dar 2 minutes ir išjunkite ugnį.

Leiskite obuoliams atvėsti keptuvėje. Tuo tarpu greitai užminkykite tešlą. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinį, įpilkite 40 gramų cukraus, arbatinį šaukštelį vanilinio cukraus, 6 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus, suberkite 180 gramų miltų. Iš pradžių viską išmaišykite šaukštu, tada rankomis išminkykite tešlą.

Jums nereikia tešlos atšaldyti. Padalinkite tešlą į 2 lygias dalis. Pirmąja išklojame kepimo formos dugną, į ją perkeliame obuolius iš keptuvės, ant stambios trintuvės sutarkuojame antrąją tešlos dalį.
Dedame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 30 minučių.
Pagal šį receptą paruoštą pyragą rekomenduojame patiekti su kaušeliu vanilinių ledų, kaip ir klasikinę šarlotę.
Linkime gero skonio!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...

Ką daryti, jei parduotuvėje pirktas avokadas yra kietas kaip akmuo?

Avokadai – daugelio mėgstamas vaisius, kuris puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar net gurmaniškoms vakarienėms. Tačiau ne visada pavyksta išsirinkti tobulą, prinokusį avokadą. Dažnai parduotuvėje...
---