Šio skanėsto paslaptis – gausus įdaras ir lengva, vos pastebima tešla. Kepti obuoliai gali nesunkiai tapti skanaus pyrago, daug įdomesnio nei įprasta šarlotė, pagrindu. Šio skanėsto paslaptis – gausus įdaras ir lengva, vos pastebima tešla.
Iš karto supjaustykite du nuluptus obuolius mažais griežinėliais tiesiai į keptuvę. Supilkite į juos pusės citrinos sultis, tai neleis obuoliams patamsėti. Įdėkite dar šaukštą cukraus, tiek pat sviesto, padėkite keptuvę ant viryklės.
Kepame obuolius, nuolat maišydami ant šiek tiek mažesnės nei vidutinė ugnies. Po 3 minučių obuolius užpilkite šaukšteliu cinamono. Įdėkite šaukštą abrikosų uogienės. Išmaišykite, pakepinkite dar 2 minutes ir išjunkite ugnį.
Leiskite obuoliams atvėsti keptuvėje. Tuo tarpu greitai užminkykite tešlą. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinį, įpilkite 40 gramų cukraus, arbatinį šaukštelį vanilinio cukraus, 6 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus, suberkite 180 gramų miltų. Iš pradžių viską išmaišykite šaukštu, tada rankomis išminkykite tešlą.