Obuolių pyragas patinka daugeliui, ypač jei jis su varške, todėl šiandien jums pasiūlysime alternatyvą šiam nuostabiam deriniui.
Tai tiesiog nepaprastai švelni grietinė, užpildyta cinamone mirkytais obuoliais. Grietinės skonis yra labai kreminis ir tiesiog tirpsta burnoje!
Receptui jums reikės:
Pienas – 1 puodelis
Sviestas – 85 g
Mielės – 1 valgomasis šaukštas
Cukrus – 1 valgomasis šaukštas
Druska – žiupsnelis
Kiaušiniai – 1 vnt.
Miltai – 2 puodeliai
Įdaras:
Grietinė – 400 g
Cukrus – 0,5 puodelio
Kiaušiniai – 3 vnt.
Vanilė – 10 g
Obuoliai – 1 vnt.
Cinamonas – 2 šaukšteliai
Gaminimas:
Šiltame piene ištirpinkite mieles, cukrų ir druską. Sudėkite minkštą sviestą, įmuškite kiaušinį ir įberkite miltų. Išminkykite tešlą ir leiskite jai šiek tiek pakilti. Paruoškite įdarą. Grietinę sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi ir vanile. Obuolius supjaustykite mažais gabalėliais ir apvoliokite juos cinamone.
Pakilusią tešlą plonai iškočiokite. Sutepkite formą sviestu ir atsargiai į ją įklokite tešlą. Tada ant tešlos supilkite įdarą ir paskirstykite obuolius. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35–40 minučių.
Obuolių pyragas šį receptą yra labai švelnus ir pasižymi nuostabiu skoniu. Be to, galite saugiai eksperimentuoti su kvapais, naudoti uogas, ar kitokius vaisius.