Avižinių dribsnių pyragas patiks tiek dideliems, tiek mažiems. Švelnus skonis puikiai tinka prie šiltos arbatos ar kakavos.
Ingredientai:
- Miltai – 160 g
- Avižiniai dribsniai – 200 g
- Sviestas – 150 g
- Cukrus – 150 g
- Vanilinis cukrus – 2 arbatiniai šaukšteliai
- Kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
- Saldžiarūgščiai obuoliai – 2-3 vnt.
Gaminimas:
Sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, cukrų, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius. Įpilkite ištirpintą sviestą ir sutrinkite tešlą į trupinius. 2/3 tešlos paskleiskite ant kepimo formos dugno, padengto kepimo popieriumi. Suformuokite šonus.
Nuluptus obuolius sutarkuokite tarka ir paskleiskite ant tešlos sluoksnio. Tada sudėkite likusią tešlos dalį. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes. Leiskite iškepusiam pyragui visiškai atvėsti, tik tada išimkite jį iš formos. Skanaus!