Šiuo receptu pasidalino mūsų skaitytoja, kuri paskelbė fantastiškos tešlos receptą, kaip paruošti naminį štrudelį.
Paragaukite jo su kava!
Turiu jums pasakyti, kad tai daug geriau nei klasikinė sluoksniuota tešla ir nesvarbu, kuo užpildysite šį štrudelį, visai šeimai jis tikrai patiks.
Iš pradžių pasiruoškite obuolių ir graikinių riešutų įdarą, o į tešlą įmaišykite jogurto, o ne pieno.
Bet taip pat pabandykite aguonų, sūrio ar vyšnių įdarus.
Štrudelis gausis tikrai laba skanus, taip pat galite paruošti tešlą vėlesniam naudojimui – ją galite atvėsinti ar net užšaldyti.
Jums reikės:
- 500 g kvietinių miltų
- 250 g minkšto sviesto
- 200 ml natūralaus jogurto (galite naudoti pieną arba kefyrą)
- Trupučio druskos
- 1 šaukšto cukraus
Gaminimo eiga:
Dubenyje sumaišykite visus ingredientus.
Tiesa, jei tešla tiršta, įpilkite pieno.
Leiskite pastovėti 1 valandą šaltai.
Tada iš tešlos suformuokite 4 kepaliukus.
Kiekvieną kepaliuką plonai susukite ir įdarykite kuo pageidaujate.
Aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite 180°C temperatūroje iki auksinės spalvos.
Aguonų įdaras štrudeliui
Puikus įdaro receptas naminiam štrudeliui, pyragui ar kitam naminiam desertui.
Jei išbandysite šį, daugiau nebegaminsite kitokio įdaro, rekomenduoju visiems, kurie nori sutaupyti laiko ir mėgsta desertus su aguonų įdaru.
Jums reikės:
- 350 g maltų aguonų
- 2-3 puodelių supjaustytų obuolių
- Razinų ir cukraus pudros
Gaminimo eiga:
- Tiesiog viską sumaišykite ir naudokite įdarui.
- Taip pat galite paskaninti lašeliu romo ir įdėti citrinos žievelės.
- Tai priklauso nuo jūsų, šis desertas tikrai yra puikus!