Šiam paprastam desertui pagaminti nereikės papildomų įgūdžių ar daug laiko. Lengviausias receptas, kokį tik galite įsivaizduoti!
Tiesiog sudėkite viską į vieną kepimo formą ir kepkite – tešlos net nereikės maišyti elektriniu maišytuvu, tiesiog suberkite sausus ingredientus!
Pasisemkite įkvėpimo iš šio puikaus recepto, rasto „YouTube“ kanale.
Jums reikės:
- 200 ml stiklinės
- 1 stiklinės cukraus
- 1 stiklinės manų kruopų
- 1 stiklinės paprastų miltų
- 5 obuolių
- 27 x 18 cm formos
- 30 g sviesto + 200 ml pieno
Gaminimo eiga:
Dideliame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus – cukrų, manų kruopas ir miltus.
Paruoškite 3 vienodas stiklines ir į kiekvieną suberkite po tokį patį kiekį sauso mišinio.
Nuplaukite obuolius ir sutarkuokite juos stambia tarka su visa odele.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir tolygiai sluoksniuokite sausą mišinį iš pirmosios stiklinės.
Šį sausą mišinį uždenkite tarkuotų obuolių sluoksniu.
Po to obuolius užberkite sausu mišiniu iš antrosios stiklinės.
Sudėkite likusius tarkuotus obuolius ir užberkite likusiu sausu mišiniu iš paskutinės stiklinės.
Supilkite šiltą pieną į stiklinę, įdėkite gabalėlį minkšto sviesto ir maišykite, kol jis ištirps.
Tada dideliu šaukštu tolygiai paskirstykite pieno mišinį ant viso pyrago.
Visą pyragą subadykite peiliu ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.
Kepkite 180°C temperatūroje apie 50 minučių.
Po šio laiko ištraukite pyragą iš orkaitės ir leiskite jam gerai atvėsti.
Kai pyragas bus paruoštas, tiesiog apibarstykite jį cukraus pudra, supjaustykite ir patiekite ant stalo.
Mėgaukitės maloniu jo skoniu!
Instrukcijas vaizdo įraše rasite čia: