Šis obuolių pyragas yra labai minkštas ir švelnus ir sultingas. Jis paruošiamas paprastai ir greitai, o jam abejingų tiesiog nėra!
Obuolių, cinamono ir razinų aromatų derinys namuose sukuria neįtikėtinai šiltą ir šventinę atmosferą! Jei kepėte jį prieš miegą, vėliau miegosite tarsi obuolių ir cinamono debesyje. O ryte visi turės geriausius pusryčius !
OBUOLIŲ PYRAGAS SU GRIETINE
Šiandien papasakosime, kaip iškepti skanų obuolių pyragą su grietine, kuris nepaliks abejingo net išrankiausio gurmano!
Jums reikės:
- 200 g cukraus
- 3 kiaušiniai
- 300 g grietinės
- 250 g miltų
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 2 rūgštūs obuoliai
- 100 g razinų
- žiupsnelis druskos
Trupiniams:
- 20 g sviesto
- 3 šaukštai cukraus
- 3 šaukštai miltų
- 0,5 šaukštelio cinamono
Gaminimas:
Patogiame inde kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, plakite iki purių putų.
Į kiaušinius įpilkite grietinės ir ištirpinto sviesto. Gerai plakite mikseriu 5 minutes.
Atskirai sumaišykite miltus, žiupsnelį druskos ir kepimo miltelius. Išmaišykite ir įpilkite sauso mišinio į skystį. Maišykite tešlą, ji turėtų pasirodyti gana tiršta.
Užpilkite razinas karštu vandeniu, palikite 5-10 minučių. Nusausinkite razinas ant popierinio rankšluosčio. Supjaustykite obuolius.
Kepimo indą sutepkite nedideliu gabalėliu sviesto, įpilkite pusės tešlos. Išlyginkite mediniu šaukštu. Tada sudėkite obuolius per visą formą, užpilkite ant obuolių razinas.
Supilkite likusią tešlą ant obuolių su razinomis, išlyginkite šaukštu.
Norėdami paruošti trupinius patogiame inde, sumaišykite sviestą, cukrų, miltus ir cinamoną (nebūtina). Viską susmulkinkite į mažus trupinius. Šiais trupiniais apibarstykite pyrago viršų.
Kepkite pyragą orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių 45-50 minučių, kol iškeps.
Štai viskas, obuolių pyragas yra iškeptas. Skanaus!