Puikus obuolių pyragas, kurį galite paruošti kaip kvapnų meduolį, arba kaip sultingą ir nepaprastai skanų obuolių pyragą. Šokoladinis glajus šiam desertui suteiks dar geresnio skonio.
Jums reikės:
- 2 obuolių
- 3 kiaušinių
- 350 g miltų
- 150 g cukraus
- 1 vanilinio cukraus
- 100-120 ml pieno
- 100 ml aliejaus
- 3 šaukštų kakavos
- 1 valgomo šaukšto kakavos pudingo
- 1 valgomo šaukšto majonezo
- 1 pakelio meduolių miltų
- Ne pilno arbatinio šaukštelio meduolių prieskonių
Glazūrai:
- 100 g konditerinio šokolado
- 1 šokoladuko
- 1 valgomo šaukšto grietinės
- gabaliuko sviesto
Gaminimo eiga:
Pastaba: jei meduolių miltelius pakeisite įprastais kepimo milteliais, taip pat gausite fantastišką obuolių pyragą.
Vietoj meduolių prieskonių galite dėti daugiau kakavos ar cinamono.
Miltus sumaišykite su cukrumi, kakava, meduolių miltais, prieskoniais ir pudingu.
Sudėkite stambiai tarkuotus obuolius.
Taip pat sumaišykite kiaušinius, pieną, aliejų ir majonezą.
Viską gerai išmaišyti ir supilkite į kepimo skardą (26 × 36 cm) dydžio.
Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių.
Ar pyragas gerai iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku.
Tuo tarpu vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą su sviestu.
Sumaišykite grietinėlę su ištirpintu šokoladu.
Leiskite pyragui atvėsti.
Ant viršaus užtepkite glajų ir leiskite sustingti.
Linkime gero skonio!