Puikus obuolių pyragas! Tai galite paruošti kaip kvepiančius pyragėlius arba kaip sultingą ir nepaprastai skanų obuolių pyragą.
Nuostabus glajus užbaigia desertą ir padaro jį tobulu.
Jums reikės:
- 2 obuolių
- 3 kiaušinių
- 350 g rupių miltų
- 150 g cukraus
- vanilinio cukraus pagal skonį
- 100-120 ml pieno
- 100 ml aliejaus
- 3 šaukštų kakavos
- 1 šaukšto kakavos pudingo
- 1 šaukšto majonezo
- Miltų imbieriniams meduoliams ruošti
- 1 nepilno arbatinio šaukštelio prieskonių meduoliams ruošti
Glajui:
- 100 g šokolado virimui
- 1 vnt. šokoladuko
- 1 šaukšto grietinės
- gabalėlio sviesto
Gaminimo eiga:
Pastaba: jei meduoliams skirtus miltus pakeisite įprastais miltais, taip pat turėsite fantastišką obuolių pyragą.
Vietoj meduolių prieskonių galite įdėti daugiau kakavos ar cinamono.
- Miltus sumaišykite su cukrumi, kakava, milteliais, prieskoniais ir kakavos pudingu.
- Įdėkite stambiai tarkuotų obuolių, kiaušinių, pieno, aliejaus ir majonezo.
- Viską gerai išmaišykite ir supilkite ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi (26 × 36 cm).
- Kepkite iki 190°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių.
- Ar pyragas iškepęs – patikrinkite iešmeliu.
- Tuo tarpu virš garų ištirpinkite šokoladą su sviestu.
- Į ištirpintą šokoladą įmaišykite grietinėlę.
- Leiskite pyragui atvėsti.
- Ant viršaus paskleiskite glajų ir leiskite jam sukietėti.
Gero apetito!