Skaniau nei tortas!
Ingredientai:
Įdarui:
Obuoliai – 1 kg
Citrina – 1 vnt.
Baltasis vynas – 1 valgomasis šaukštas
Razinos – 50 g
Cukrus – 4 valgomieji šaukštai
Tešlai:
Sviestas – 50 g
Pienas – 1 l
Kviečių kruopos – 160 g
Cukrus – 4 valgomieji šaukštai
Kiaušiniai – 4 vnt.
Grietinėlė – 4 valgomieji šaukštai
Vanilės aromatas – 1 valgomasis šaukštas
Druska – 1/2 arbatinio šaukštelio
Gaminimas:
- Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais ir perdėkite į dubenį.
- Keletą obuolių palikite papuošimui.
- Į obuolius supilkite vyną ir citrinos sultis, suberkite cukrų, razinas ir išmaišykite.
- Į dubenį supilkite pieną, uždėkite ant silpnos ugnies, suberkite cukrų, vanilės aromatą, druską ir kvietines kruopas, užvirinkite ir atvėsinkite.
- Kiaušinių baltymus išplakite iki putų. Trynius išplakite su grietinėle ir sumaišykite su baltymų mase.
- Užminkykite skystą tešlą.
- Į tešlą suberkite obuolius ir išmaišykite.
- Supilkite tešlą į formą, išlyginkite ir ant viršaus uždėkite obuolių skilteles.
- Kepame iki 170°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Malonaus arbatos gėrimo!