Tikras skanumėlis!
Didelė sviesto porcija daugelyje receptų gali atbaidyti tuos, kurie įpratę skaičiuoti baltymus, riebalus ir angliavandenius. Šiame obuolių pyrage jo visai nėra, bet jis vis tiek išlieka sultingas. Beje, obuolių mums reikia minimaliai: tik dviejų vienetų.
Ingredientai:
Tešlai
Kiaušiniai – 2 vnt.
Cukrus – 100 g
Pienas – 100 ml
Miltai – 200 g
Kepimo milteliai tešlai – 13 g
Obuoliai – 2 vnt.
Vanilinas
Kremui
Kiaušinis – 1 vnt.
Cukrus – 50 g
Kukurūzų krakmolas – 15 g
Pienas – 250 ml
1. Dubenyje mikseriu išplakame du kiaušinius, 100 g cukraus ir žiupsnelį vanilino, tada supilame 100 ml pieno ir išmaišome paprasta šluotele. Suberiame miltus ir kepimo miltelius ir plakame šluotele, kol tešla taps vientisa.
2. Obuoliams išimame šerdį ir kotelius, supjaustome ne itin stambiai ir dedame ant kepimo formos dugno. Supilame tešlą ant viršaus ir tolygiai paskirstome.
3. Gaminame kremą. Į puodą įmušame kiaušinį, supilame 50 g cukraus ir kukurūzų krakmolo, tada gerai išplakame šluotele. Supilame 250 ml pieno ir verdame ant vidutinio stiprumo ugnies, nuolat maišydami, kol masė taps kreminės būsenos.
4. Naudodamiesi konditeriniu švirkštu ar maišeliu, uždedame švelnų kremą ant tešlos viršaus. Dedame formą 30 minučių į orkaitę, įkaitintą iki 180°C temperatūros. Prieš patiekiant, pyragą galima apibarstyti cukraus pudra.
Skanus ir sultingas obuolių pyragas su subtiliu kremu ir be gramo sviesto jau paruoštas!
Recepto vaizdo įrašas:
Skanaus!