Jums reikės:
3 stiklinių miltų
1 kg obuolių
Šiek tiek citrinos sulčių
2 kiaušinių
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio cinamono
0,5 stiklinės cukraus
250 g margarino
1 pakelio vanilinio cukraus
1 valgomojo šaukšto krakmolo
Žiupsnelio druskos
2 šaukštų sviesto
Kaip gaminti?
Miltus sumaišykite su druska, krakmolu ir kepimo milteliais.
Supjaustykite margariną ir dalimis suberkite į miltus, minkykite rankomis.
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Į miltų masę supilkite plaktus kiaušinius, minkykite, kol gausite vienalytę konsistenciją.
Paruoštą tešlą padalinkite į dvi lygias dalis, suvyniokite į maistinę plėvelę, 2 valandas palaikykite šaldytuve.
Nulupkite ir sutarkuokite obuolius, apšlakstykite citrinos sultimis.
Vieną tešlos dalį dėkite į kepimo indą, padengtą kepimo popieriumi. Ant viršaus uždėkite obuolių masę ir sviesto gabalėlių, pabarstykite cukrumi ir cinamonu. Ant viršaus dėkite antrą tešlos dalį.
Kepkite 230 C temperatūroje, kol pyragas įgaus auksinį atspalvį. Mediniu dantų krapštuku patikrinkite, ar pyragas iškepęs.