Fantastiškas, sultingas ir kvapnus pyragas, puikiai tinkantis prie kavos ar arbatos. Jį paruošti galima žaibiškai, nes tereikia sumaišyti, įdėti į orkaitę, ir viskas! Būtinai išbandykite šį paprastą receptą, net ir pradedantysis gali pyragą iškepti.
Jums reikės:
- 3 kiaušinių
- 180 ml pieno
- 80 g sviesto
- 150 g cukraus
- 300 g pusiau rupių miltų
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 3 obuolių
- Žiupsnelio druskos
Apibarstymui:
- Cukraus pudros
Gaminimo eiga:
Kiaušinius su cukrumi plakite iki purumo.
Į šį mišinį visada įberkite žiupsnelį druskos.
Supilkite ištirpintą sviestą, tada pieną.
Gerai išmaišykite mišinį.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais – persijokite juos į mišinį.
Užmaišykite vientisą tešlą.
Nulupkite obuolius, pašalinkite sėklas.
Supjaustykite nedideliais gabalėliais arba galite supjaustyti griežinėliais.
Įmaišykite į tešlą.
Gerai išmaišykite.
Lengvai patepkite kepimo skardą ir supilkite į ją tešlą.
Išlyginkite paviršių.
Pyragą kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Kepimo laikas – apie 30-35 minutes, tačiau vadovaukitės savo prietaisu.
Išimkite paruoštą pyragą iš orkaitės ir leiskite jam šiek tiek atvėsti.
Galiausiai pabarstykite cukraus pudra.
Supjaustykite gabalėliais ir patiekite.
Mėgaukitės!