Puikus rudeninių obuolių pyragas iš purios greitai paruošiamos tešlos. Šį receptą jums radome „YouTube“ kanale.
20 cm skersmens kepimo formai reikės:
- 3 kiaušinių (kambario temperatūros)
- 75 gramų cukraus
- 8 g vanilinio cukraus
- 150 g kvietinių miltų
- 10 g kepimo miltelių (2 šaukštelių)
- 100 g lydyto sviesto
- 3 obuolių
- 3 šaukštų cukraus pabarstymui
- Šiek tiek cinamono
Gaminimo eiga:
Kiaušinius su cukrumi išplakite iki purios konsistencijos.
Įmaišykite vanilę.
Taip pat įberkite persijotus miltus kartu su kepimo milteliais ir išmaišykite vientisą tešlą.
Įpilkite ištirpinto sviesto ir sumaišykite.
Nuplaukite ir nulupkite obuolius.
Supjaustykite kubeliais.
Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi.
Suberkite obuolius į formą, pabarstykite cukrumi ir cinamonu.
Ant obuolių tolygiai paskleiskite tešlą.
Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.
Išimkite pyragą iš orkaitės, apverskite ir grąžinkite į orkaitę (šį kartą be formos šonų).
Kepkite 3 minutes, įjungę grilio funkciją.
Pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: