Jei pasigaminsite šį pyragą pagal receptą iš „YouTube“ kanalo, rudens oras šio pyrago aromatą nuneš net kaimynams. Tai tikrai skanu, o paruošimas užtruks tik 5 minutes. Tada reikės tik iškepti, ir pyragas bus paruoštas!
Jums reikės:
- Kiaušinių- 2 vnt.
- Cukraus – 60 g;
- Vanilinio cukraus – 1 pakelio;
- Saulėgrąžų aliejaus – 2 šaukštų;
- Druskos – žiupsnelio;
- Pieno – 100 ml;
- Kepimo miltelių – 1 arbatinio šaukštelio;
- 60 g paprastų miltų;
- Obuolių – 4 vnt.;
- Cinamono ir cukraus pudros pagal skonį.
Gaminimo eiga:
Nulupkite obuolius ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Kiaušinius sumaišykite su druska, šiek tiek paplakite ir suberkite cukrų bei vanilinį cukrų, tada išplakite intensyviau.
Supilkite pieną, aliejų ir vėl gerai išplakite.
Visą tai galite padaryti rankomis su šluotele arba elektriniu plaktuvu.
Persijokite miltus, sumaišykite su kepimo milteliais.
Supilkite į bendrą masę ir padarykite tešlą.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
Supilkite tešlą ir suberkite obuolius.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros ir kepkite apie 30-35 minutes.
Leiskite atvėsti, pabarstykite cukraus pudra, sumaišyta su cinamonu ir patiekite ant stalo.
Linkime gero skonio!
Patarimas:
Jei mėgstate cinamoną, taip pat galite juo pabarstyti obuolius, prieš suberdami juos į tešlą.
Vaizdo medžiaga: