Ar šį sezoną jau valgėte obuolių pyrago? Jei ne, pats laikas jį išsikepti!
Sudėtis
- 4 saldžiarūgščiai obuoliai
- 2 kiaušiniai
- 100 g cukraus
- 100 ml pieno
- 200 g miltų
- 10 g kepimo miltelių
- vanilinis cukrus pagal skonį
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purumo. Supilkite kambario temperatūros pieną ir išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi, švelniai išmaišykite iki vientisos masės.
Obuolius supjaustykite mažais griežinėliais ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Tešlą tolygiai supilkite ant viršaus. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20-30 minučių.
Jei norite, atvėsusį pyragą pabarstykite cukraus pudra, sumaišyta su cinamonu.