Paruoškite gardų obuolių pyragą namuose – tai klasika, kuri niekada nepasensta! Fantastiškai trapus pyragas, pilnas saldžių sultingų obuolių.
Išbandykite šį lengvai ir greitai paruošiamą traškaus obuolių pyrago receptą!
Jums reikės:
Tešlai:
- 1 pakelio kepimo miltelių
- 500 g paprastų miltų
- 150 g cukraus pudros
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- 1 kiaušinio
- 100 g sviesto
Įdarui:
- 1,5 obuolio
- 100 g rudojo cukraus
- 3 šaukštų cinamono
Apibarstymui:
- Cukraus pudros
Gaminimo eiga:
Persijokite miltus ir kepimo miltelius į dubenį.
Suberkite cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir išmaišykite.
Įdėkite kiaušinį ir sviestą.
Išmaišykite.
Užminkykite vidutinio minkštumo tešlą.
Kol ruošite įdarą, leiskite tešlai pailsėti.
Nuluptus obuolius sutarkuokite į dubenį.
Suberkite cukrų ir manų kruopas.
Viską sumaišykite.
Sudėkite į tankų sietelį, kad nutekėtų sulčių perteklius.
Padalinkite tešlą į dvi dalis.
Tada tešlą iškočiokite į stačiakampį ir sudėkite į kepimo indą aukštais kraštais.
Nupjaukite perteklinius kraštus.
Rankomis išspauskite nusausintą įdarą ir paskirstykite jį ant tešlos.
Iškočiokite antrą tešlą ir uždėkite ant įdaro.
Kepimo skardą pašaukite į orkaitę.
Kepkite 180°C temperatūroje apie 20 minučių (kol viršus taps auksinis).
Iškepusį viršų pabarstykite cukraus pudra.
Patiekite.
Mėgaukitės!