Šeštadienis, 9 lapkričio, 2024

Naujausi

Obuolių marmeladas orkaitėje: sveikesnis ir skanesnis nei pirktas parduotuvėje

Kiekviena šeimininkė (be jokios išimties) orkaitėje gali pasigaminti tokį natūralų saldumyną kaip obuolių marmeladas. Žinoma, gaminimo procesas užims gana daug laiko, tačiau rezultatas tikrai pateisins lūkesčius.

Jei norite paruošti naminį marmeladą, jums reikės tik prinokusių obuolių ir cukraus. Be to, galite naudoti net pačius negražiausius vaisius. Jei, pavyzdžiui, obuoliai turi įdubimų, drąsiai naudokite šiuos vaisius marmelado ruošimui. Tiesiog pašalinkite visas pažeistas vietas, ir obuoliai tikrai tiks marmelado ruošimui.

Kaip pasigaminti obuolių marmeladą orkaitėje?

Jei neturite vaisių džiovyklės, naminį marmeladą nesunkiai pasigaminsite orkaitėje.  Orkaitės dureles reikės palikti šiek tiek praviras, kad būtų pašalinta drėgmė. Marmeladą iš 3 kg obuolių rekomenduojame ruošti ant 35 x 40 cm dydžio kepimo skardos, nes tuomet paruoštas gaminys bus idealaus storio.

Jums reikės:

  • 3 kg obuolių
  • 1 kg cukraus

Kaip gaminti?

Kruopščiai nuplaukite obuolius po tekančiu vandeniu. Atsargiai  išimkite šerdis. Vaisius supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Sudėkite juos į gilią keptuvę storu dugnu.

Pabarstykite obuolius cukrumi. Palikite pastovėti 30 minučių kambario temperatūroje, kad vaisiai išskirtų sultis. Pastatykite keptuvę su obuoliais ant ugnies. Turinį užvirinkite ir virkite 3 valandas, retkarčiais pamaišydami. Išjunkite ugnį. Vaisius sutrinkite panardintu trintuvu iki vientisos masės, primenančios tyrę.

Supilkite obuolių mišinį į kepimo skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi. Išlyginkite silikonine arba medine mentele.

Kepimo skardą pašaukite į iki 100 laipsnių įkaitintą orkaitę 2 valandoms.

Orkaitės dureles palikite šiek tiek praviras, kad išeitų drėgmė. Vėl džiovinkite marmeladą orkaitėje (2 valandas).

Apverskite obuolių mišinį į kitą pusę. Nuimkite pergamentinį popierių. Marmeladą pašaukite  į orkaitę dar 2 valandoms. Džiovinkite 100 laipsnių temperatūroje. Išimkite kepimo skardą. Procedūrą pakartokite dar kartą.

Gali prireikti mažiau ar daugiau kartų, kad obuolių mišinys tinkamai sustingtų. Kaip žinoti, kada marmeladas paruoštas? Jo vidurys neturi būti minkštas. Supjaustę skanėstą į keletą dalių, marmeladą galite laikyti sandariame inde.  Sudėkite ant pergamentinio popieriaus ir perkelkite į indą su dangteliu. Šį naminį marmeladą reikia laikyti šaldytuve. Taip pat galite paruoštą marmeladą supjaustyti kvadratėliais ir apvolioti cukruje. Marmeladas atrodys kaip pirktas parduotuvėje, tačiau jis bus šimtą kartų skanesnis ir sveikesnis!

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kaip išvalyti naudotus daiktus nuo neigiamos energijos?

Kiekvienas daiktas, kurį turime savo namuose su laiku sugeria mūsų emocijas, nuotaikas ir aplinkos energiją. Naudoti daiktai, ypač drabužiai, kurie liečiasi tiesiogiai su mūsų...

Meilės horoskopas 2025 metams visiems Zodiako ženklams: astrologės prognozė

Kartu su astrologu parengėme išsamią meilės nuotykių, laukiančių mūsų 2025 metais, prognozę. Planetų aspektai ypatingai paveiks Zodiako ženklų meilės santykius, sukurdami tiek intriguojančias galimybes,...
---