Galbūt obuolių ir varškės pyragas yra būtent tai, ko jums reikia niūrią dieną, kad pasijaustumėte laimingesnis? Pradžiuginkite save šiuo desertu!
Sudėtis
Tešlai
- 1,5 šaukšto miltų
- 100 g margarino
- 50 g grietinės
- 2 šaukštai cukraus
- 1 kiaušinio trynys
- 0,5 šaukštelio sodos
Varškės sluoksniui
- 250 g varškės
- 1/3 stiklinės cukraus
- 1 kiaušinio trynys
- vanilinio cukraus
Obuolių sluoksniui
- 4-5 vidutiniai obuoliai
- cinamonas
Viršutiniam sluoksniui
- 2 baltymai
- citrinos sulčių
Gaminimas
Sumaišykite kiaušinio trynį, cukrų, ištirpintą margariną, grietinę, sodą. Suberkite miltus ir užmaišykite tešlą. Paskirstykite ją kepimo inde, suformuokite pyrago šonus.
Varškę sutrinkite su cukrumi, tryniu, vaniliniu cukrumi, galite pridėti kondensuoto pieno (nebūtina) ir paskirstykite varškės masę ant tešlos. Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais ir tolygiai paskirstykite ant varškės sluoksnio, pabarstykite cinamonu. Kepkite 25-30 minučių iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Baltymus išplakite su lašeliu citrinos sulčių. Pamažu pridėkite cukraus, kad sutirštėtų, ir lėtai maišykite, kol gausite smailias viršūnes. Baltymų masę paskleiskite ant pyrago ir kepkite dar 10-15 minučių 170 C temperatūroje.
Lai obuolių ir varškės pyragas jus pradžiugina!