Obuolių blynai yra labai geras sprendimas, kai obuolių pyragai jau atsibodo, o valgyti vienų šių vaisių nebenori nei vienas šeimos narys. Tokiu atveju šie blynai yra puikus sprendimas, o patiks jie visai šeimai.
Negaiškime laiko, greitai iškepkime šiuos saldžius blynus, juolab kad jų ingredientų galima rasti beveik bet kuriame šaldytuve. Reikės šiek tiek pieno, kiaušinių ir obuolių.
Kalbant apie obuolius. Mūsų blyneliams geriausia pasirinkti minkštas veisles. Tada minkštimas suteiks tešlai skonį, o patiekalas turės sodrų aromatą.
Jums reikės:
2 kiaušiniai
125 ml grietinėlės, 20% riebumo
75 ml pieno
30 g sviesto
80 g miltų
1 valgomasis šaukštas cukraus
žiupsnelis druskos
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 šaukšteliai cinamono
1 obuolys
2 šaukštai augalinio aliejaus
50 g cukraus pudros
medus, grietinė pagal skonį
Gaminimas:
Į indą supilkite grietinėlę, pieną ir sviestą ir pakaitinkite mikrobangų krosnelėje 30–40 sekundžių, tuo tarpu kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Į indą perpilkite skystį iš mikrobangų krosnelės. Įpilkite cukraus ir trynių, gautą masę energingai sumaišykite su šluotele.
Baltymus išplakite su druska iki putų. Į pieno mišinį įpilkite miltų ir kepimo miltelių. Švelniai sumaišykite. Įtarkuokite obuolį. Dar kartą išmaišykite. Į tešlą supilkite baltymus. Keptuvę sutepkite augaliniu aliejumi, įkaitinkite ir ten įpilkite 4 šaukštus tešlos.
Kepkite, kol ant paviršiaus atsiras burbuliukų. Švelniai apverskite ir kepkite dar 30 sekundžių. Pabarstykite paruoštus blynus su cukraus pudra ir cinamonu.
Obuolių blynai puikiai dera su medumi ar grietine.
Toks delikatesas iš pirmo žvilgsnio atrodo pažįstamas, tačiau įneš į namų meniu naujumo. Svarbiausia ne skaičiuoti kalorijas, o mėgautis neįprasto tešlos ir obuolio skoniu. Ypač mėgaujantis blynais su karšta arbata.
Obuolių pyragas su grietine ir cinamonu. Itin subtilus skonis jus pavergs!
Obuolių pyragas patinka daugeliui, ypač jei jis su varške, todėl šiandien jums pasiūlysime alternatyvą šiam nuostabiam deriniui.
Tai tiesiog nepaprastai švelni grietinė, užpildyta cinamone mirkytais obuoliais. Grietinės skonis yra labai kreminis ir tiesiog tirpsta burnoje!
Receptui jums reikės:
Pienas – 1 puodelis
Sviestas – 85 g
Mielės – 1 valgomasis šaukštas
Cukrus – 1 valgomasis šaukštas
Druska – žiupsnelis
Kiaušiniai – 1 vnt.
Miltai – 2 puodeliai
Įdaras:
Grietinė – 400 g
Cukrus – 0,5 puodelio
Kiaušiniai – 3 vnt.
Vanilė – 10 g
Obuoliai – 1 vnt.
Cinamonas – 2 šaukšteliai
Gaminimas:
Šiltame piene ištirpinkite mieles, cukrų ir druską. Sudėkite minkštą sviestą, įmuškite kiaušinį ir įberkite miltų. Išminkykite tešlą ir leiskite jai šiek tiek pakilti. Paruoškite įdarą. Grietinę sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi ir vanile. Obuolius supjaustykite mažais gabalėliais ir apvoliokite juos cinamone.
Pakilusią tešlą plonai iškočiokite. Sutepkite formą sviestu ir atsargiai į ją įklokite tešlą. Tada ant tešlos supilkite įdarą ir paskirstykite obuolius. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35–40 minučių.
Obuolių pyragas šį receptą yra labai švelnus ir pasižymi nuostabiu skoniu. Be to, galite saugiai eksperimentuoti su kvapais, naudoti uogas, ar kitokius vaisius.