Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Obuolių blynai. Receptas, kuris greitai taps jūsų mėgstamiausiu!

Obuolių blynai yra labai geras sprendimas, kai obuolių pyragai jau atsibodo, o valgyti vienų šių vaisių nebenori nei vienas šeimos narys. Tokiu atveju šie blynai yra puikus sprendimas, o patiks jie visai šeimai.

Obuolių blynai

Negaiškime laiko, greitai iškepkime šiuos saldžius blynus, juolab kad jų ingredientų galima rasti beveik bet kuriame šaldytuve. Reikės šiek tiek pieno, kiaušinių ir obuolių.

Kalbant apie obuolius. Mūsų blyneliams geriausia pasirinkti minkštas veisles. Tada minkštimas suteiks tešlai skonį, o patiekalas turės sodrų aromatą.

obuoliai

Jums reikės:

2 kiaušiniai

125 ml grietinėlės, 20% riebumo

75 ml pieno

30 g sviesto

80 g miltų

1 valgomasis šaukštas cukraus

žiupsnelis druskos

1 šaukštelis kepimo miltelių

2 šaukšteliai cinamono

1 obuolys

2 šaukštai augalinio aliejaus

50 g cukraus pudros

medus, grietinė pagal skonį

Gaminimas:

Į indą supilkite grietinėlę, pieną ir sviestą ir pakaitinkite mikrobangų krosnelėje 30–40 sekundžių, tuo tarpu kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Į indą perpilkite skystį iš mikrobangų krosnelės. Įpilkite cukraus ir trynių, gautą masę energingai sumaišykite su šluotele.

Obuolių blynai

Baltymus išplakite su druska iki putų. Į pieno mišinį įpilkite miltų ir kepimo miltelių. Švelniai sumaišykite. Įtarkuokite obuolį. Dar kartą išmaišykite. Į tešlą supilkite baltymus. Keptuvę sutepkite augaliniu aliejumi, įkaitinkite ir ten įpilkite 4 šaukštus tešlos.

Obuolių blynai

Kepkite, kol ant paviršiaus atsiras burbuliukų. Švelniai apverskite ir kepkite dar 30 sekundžių. Pabarstykite paruoštus blynus su cukraus pudra ir cinamonu.

Obuolių blynai puikiai dera su medumi ar grietine.

Toks delikatesas iš pirmo žvilgsnio atrodo pažįstamas, tačiau įneš į namų meniu naujumo. Svarbiausia ne skaičiuoti kalorijas, o mėgautis neįprasto tešlos ir obuolio skoniu. Ypač mėgaujantis blynais su karšta arbata.

Obuolių blynai

Obuolių pyragas su grietine ir cinamonu. Itin subtilus skonis jus pavergs!

Obuolių pyragas su grietine ir cinamonu. Itin subtilus skonis jus pavergs!

Obuolių pyragas  patinka daugeliui, ypač jei jis su varške, todėl šiandien jums pasiūlysime alternatyvą šiam nuostabiam deriniui.

Tai tiesiog nepaprastai švelni grietinė, užpildyta cinamone mirkytais obuoliais. Grietinės skonis yra labai kreminis ir tiesiog tirpsta burnoje!

Obuolių pyragas

Receptui jums reikės:

Pienas – 1 puodelis

Sviestas – 85 g

Mielės – 1 valgomasis šaukštas

Cukrus – 1 valgomasis šaukštas

Druska – žiupsnelis

Kiaušiniai – 1 vnt.

Miltai – 2 puodeliai

Įdaras:

Grietinė – 400 g

Cukrus – 0,5 puodelio

Kiaušiniai – 3 vnt.

Vanilė – 10 g

Obuoliai – 1 vnt.

Cinamonas – 2 šaukšteliai

Gaminimas:

Šiltame piene ištirpinkite mieles, cukrų ir druską. Sudėkite minkštą sviestą, įmuškite kiaušinį ir įberkite miltų. Išminkykite tešlą ir leiskite jai šiek tiek pakilti. Paruoškite įdarą. Grietinę sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi ir vanile. Obuolius supjaustykite mažais gabalėliais ir apvoliokite juos cinamone.

tešla

Pakilusią tešlą plonai iškočiokite. Sutepkite formą sviestu ir atsargiai į ją įklokite tešlą. Tada ant tešlos supilkite įdarą ir paskirstykite obuolius. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35–40 minučių.

Obuolių pyragas

Obuolių pyragas šį receptą yra labai švelnus ir pasižymi nuostabiu skoniu. Be to, galite saugiai eksperimentuoti su kvapais, naudoti uogas, ar kitokius vaisius.

Obuolių pyragas

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---