Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

2 itin lengvi obuolių acto receptai. Panaudokite būsimą obuolių derlių naudingai!

Laukiate obuolių derliaus, bet dar nesugalvojote, kam juos panaudosite? Siūlome pasidaryti obuolių acto ir išbandyti šiuos du ypač lengvus receptus!

Obuolių sidro actas yra labai plačiai naudojamas ir yra sveikas.

Be to, iš obuolių acto galite pasidaryti ir puikų kokteilį. Tereikia šaukšto ištirpinto medaus ir šaukšto obuolių acto.

Sumaišykite juos stiklinėje šilto vandens ir gerkite kiekvieną rytą prieš pusryčius. O dabar pirmasis būdas, kaip galite patys pasidaryti obuolių actą.

Sudėtis:

Obuoliai – 3 kg;

Vanduo – 1 l;

Cukrus – 50 g;

Medus – 2 šaukštai;

Mielės – 10 g;

Gaminimas:

Sutarkuokite obuolius. Geriausia tai daryti smulkintuvu. Obuolių masę sudėkite į indą. Geriausiai tinka puodas, kurio talpa yra 5 litrai.

Į šiltą vandenį sudėkite mieles, cukrų ir medų. Gerai išmaišykite ir po to supilkite sutarkuotų obuolių masę. Galite uždengti puodą maišeliu, kad mišinys galėtų „kvėpuoti”.

Laikykite jį šiltoje, bet ne saulėtoje vietoje. Bent kartą per dieną pamaišykite mišinį, kad obuoliai nesudžiūtų.

Po savaitės naudodamiesi marle galite perpilti obuolių actą į kitą indą, kad jis neturėtų priemaišų. Geriausia jį supilti į stiklinį indą ir palikti fermentuotis dar 2 mėnesius.

Per šį laiką actas turėtų tapti skaidrus, tik apačioje bus nuosėdų. Praėjus 2 mėnesiams, vėl perpilkite actą į stiklinį indą, tik nepilkite kartu nuosėdų.

Antrasis obuolių acto receptas

Sudėtis:

Obuoliai – 1 kg;

Vanduo  – 1250 ml;

Medus (arba cukrus) – 200 g;

Mielės (sausos) – 11 g.

Gaminimas:

Nuplaukite obuolius ir sutarkuokite didele tarka. Acto paruošimui naudojamas visas obuolys – su odele ir sėklytėmis. Sugedusios obuolių vietos prieš tai turėtų būti išpjautos.

Užvirinkite vandenį ir atvėsinkite, kad būtų šiltas (200 g obuolių reikės 250 g vandens). Į obuolių ir vandens masę įpilkite mielių ir medaus ar cukraus ir gerai sumaišykite.

Obuolių acto mišinį supilkite į keraminį indą. Palikite 10 dienų kambario temperatūroje, mažiausiai 2 kartus per dieną maišykite medine mentele.

Po 10 dienų mišinį perpilkite į kitą indą. Kad išvengtumėte priemaišų, naudokite marlę. Geriausia naudoti stiklainį, bet nepripilkite acto iki pat viršaus.

Stiklainio viršų uždenkite marle ir palikite mišinį du mėnesius fermentuotis. Po mėnesio skysčio viršuje gali susidaryti putos, jas reikia pašalinti.

Laikui bėgant stiklainio dugne nusistovės nuosėdos. Norint išgauti geresnį acto aromatą, galima naudoti gvazdikėlius arba citrinos žievelę. Be to, laikykite actą vėsioje vietoje.

Šaltinis

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...

Kaip taupyti degalus žiemą: specialistai pasidalijo penkiais veiksmingais patarimais

Degalų taupymas žiemą – daugelio vairuotojų aktuali užduotis. Dėl žemos temperatūros ir sudėtingų oro sąlygų padidėja kuro sąnaudos, tačiau ekspertai pateikia kelis paprastus patarimus,...
---