Ar esate ragavę tokį desertą? Obuoliai su varške jus maloniai nustebins! Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir sveikesnis už daugelį kitų saldumynų. Būtinai išmėginkite!
Sudėtis:
6 obuoliai
150 g varškės
1 kiaušinio trynys
2 šaukštai cukraus arba medaus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis krakmolo
Gaminimas:
Geriau rinktis tokio paties dydžio obuolius, bet tai nėra būtina. Spalva ir įvairovė taip pat nesvarbu. Svarbiausia, kad obuoliai nebūtų per minkšti ir nesukristų. Nuplaukite vaisius, nupjaukite galus. Šaukšteliu atsargiai išimkite sėklos šerdį, neišpjaudami obuolių, palikdami storą sienelę.
Į maišytuvo dubenį sudėkite varškę, cukrų (ar medų), krakmolą, vanilinį cukrų ir kiaušinio trynį. Plakite iki vientisos masės. Jei norite, galite pridėti džiovintų razinų.
Sudėkite obuolius į tinkamą kepimo indą, suteptą sviestu. Obuolius sandariai užpildykite varškės įdaru. Kepkite vaisius orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių, maždaug 30 minučių.
Obuoliai su varške patiekiami šilti. Juos galima apibarstyti cukraus pudra. Šalti jie taip pat skanūs.