Jūsų artimieji tikrai apsidžiaugs, jei pagaminsite agrastų uogienę. Išbandykite šį receptą, jis tikrai lengvas ir ilgai neužtruksite!
Ingredientai:
- Žalieji agrastai – 3 kg
- Apelsinai su žievele, bet be kauliukų – 3 vnt.
- Citrinos be žievelės ir sėklų – 2 vnt.
- Cukrus – 5 kg.
Gaminimas:
- Agrastui nuimkite „uodegėles“ nuo abiejų pusių. Supjaustykite apelsinus ir citrinas griežinėliais ir perleiskite per mėsmalę.
- Visus ingredientus sudėkite į puodą ir palikite parai, uždengę jį drėgna marle. Retkarčiais pamaišykite mediniu šaukštu, kad ištirptų cukrus.
- Tada supilkite gautą uogienę į sterilius stiklainius ir uždenkite užsukamu dangteliu. Uogienės stiklainius laikykite kambario temperatūroje. Skanaus!