Puikus ir populiarus desertas. Mažiems ir dideliems, jis tikrai patiks!
Jums reikės:
- 400 ml plakamosios grietinėlės (galima pakeisti grietine arba jogurtu)
- 2 pakelių vanilinio cukraus (galite pakeisti vanilės aromatu)
- 2 pakelių grietinėlės standiklio
- 500 g varškės
- 500 g natūralaus jogurto
- 200 g cukraus pudros (galima pakeisti medumi)
- Vaisių pagal skonį: kivi, bananų, mandarinų, aviečių, obuolių…
- Nebūtina: biskvito ar sviestinių sausainių.
Gaminimo eiga:
- Grietinėlę išplakite su vaniliniu cukrumi ir standikliu, kol sutvirtės.
- Varškę sumaišykite su natūraliu jogurtu ir cukrumi arba medumi.
- Sumaišykite išplaktą grietinėlę ir varškės masę, kol susidarys vientisas kremas.
- Supjaustykite vaisius mažesniais gabalėliais ir įmaišykite į grietinėlės ir varškės masę.
Jei naudosite biskvitą ar sausainius, juos sutrupinkite ir pakaitomis su grietinėle bei vaisiais sluoksniuokite į desertinį dubenį.
Leiskite desertui sustingti bent kelias valandas, o geriausia – per naktį.
Skanaus!