Visiems „Snickers“ saldumynų mėgėjams šiandien turime fantastišką receptą iš „YouTube“ kanalo, pagal kurį galite labai lengvai paruošti šį nekeptą „Snickers“ pyragą. Tai patiks vaikams ir suaugusiems!
Jums reikės:
- 450 g sutrintų šokoladinių sausainių
- 125 g lydyto sviesto
- 120 ml 30% plakamosios grietinėlės
- 2 valgomų šaukštų sviesto
- 2 valgomų šaukštų sutirštinto pieno
- 150 g zefyrų
- 1/2 arbatinio šaukštelio žemės riešutų sviesto
- 200 g karamelinių saldainių
- žiupsnelio druskos
- 250 g žemės riešutų
Glaistui:
200 g pieniško šokolado
Papuošimui:
- Riešutų
- Snickers šokolado gabaliukų
Gaminimo eiga:
- Sumalkite šokoladinius sausainius ir sumaišykite su lydytu sviestu. Suberkite masę į kepimo formą ir prispauskite ją prie dugno. Tada įdėkite į šaldytuvą 20 minučių.
- Į puodą supilkite 60 ml plakamosios grietinėlės ir nuolat maišydami virkite ant vidutinės ugnies. Tada įdėkite 2 šaukštus sviesto, sutirštinto pieno ir išmaišykite, kad ingredientai gerai susijungtų. Tada supilkite zefyrus į puodą ir gerai maišykite, kad susidarytų vienalytė masė. Galiausiai į ją įpilkite žemės riešutų sviesto arba nutelos.
- Palaukite, kol masė šiek tiek atvės, ir supilkite ją ant sausainių tešlos. Paskirstykite tolygiai ir 30 minučių laikykite šaldytuve. Tuo tarpu paruošime karamelę.
- Į puodą supilkite likusius 60 ml plakamosios grietinėlės, į ją suberkite karamelinius saldainius ir virkite nuolat maišydami, kol saldainiai visiškai ištirps.
- Dabar įberkite žiupsnelį druskos – jos reikia skoniui sustiprinti. Tada suberkite nesūdytus žemės riešutus (keletą žemės riešutų pasilikite papuošimui).
- Kai karamelė šiek tiek atvės, supilkite ją tolygiai ant ankstesnio sluoksnio ir vėl įdėkite į šaldytuvą maždaug 15 minučių.
- Kai karamelė sukietėja, vandens vonelėje paruoškite šokolado glajų. Tada užpilkite visą pyrago viršų, gerai paskleiskite ir papuoškite smulkintais žemės riešutais.
- Pyragą įdėkite į šaldytuvą mažiausiai 3 valandoms (arba geriausia per visą naktį) ir po šio laiko galite patiekti. Skanaus!