Paruoškite naminį saliamį be jokių konservantų ir mėgaukitės savo rankomis pagaminta kokybe! Tai visai nesudėtinga padaryti pagal šį www.YouTube.com receptą, o skonis jus maloniai nustebins!
Jums reikės:
- 300 g rūkytos arba virtos vištienos krūtinėlės (taip pat galite derinti 2 rūšių mėsą, po 150 g)
- 4 virtų kiaušinių
- 40 g krapų
- 1 – 2 skiltelių česnako
- 200 g kefyro
- 1 valgomo šaukšto garstyčių
- 35 g želatinos + 100 g šalto vandens
- druskos pagal skonį
- plastikinio butelio
Gaminimo eiga:
Pirmiausia į dubenį suberkite želatiną, užpilkite vandeniu ir leiskite išbrinkti (arba laikykitės instrukcijų, esančių ant pakuotės). Tada supjaustykite rūkytas vištienos krūtinėles į mažus gabalėlius.
Kietai virtus kiaušinius nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais, arba sutarkuokite stambia tarka. Viską suberkite į dubenį, suberkite smulkintus krapus, sutrintą česnaką ir viską gerai išmaišykite.
Ištirpinkite želatiną mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje. Supilkite kefyrą į dubenį, įpilkite druskos, garstyčias ir želatiną. Plastikinio butelio kaklelį nupjaukite ir užpildykite butelį mėsos mišiniu.
Dabar užpildykite butelio turinį kefyro ir želatinos mišiniu.
Švelniai paspauskite butelį, kad kefyro mišinys visur pasiskirstytų.
Viršutinę butelio dalį uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve mažiausiai 4–5 valandas, bet geriau per naktį.
Masei sukietėjus, atsargiai perpjaukite plastikinį butelį ir išimkite.
Saliamis turi puikiai išlaikyti savo formą, todėl tereikia jį supjaustyti ir patiekti.
Skanaus!
Video receptas: