Šis biskvitas mūsų namuose yra didelis hitas, nes jį lengva pasigaminti ir jis labai labai skanus! Galite kepti kaip klasikinį biskvitą ant kepimo skardos arba pyrago formoje, kaip puikų tortą. Galiausiai galite, pavyzdžiui, aptepti jį šokoladiniu glaistu arba apibarstyti kokoso drožlėmis.
Jums reikės:
- 5 kiaušinių;
- 1 pakelio vanilinio cukraus;
- 100 g cukraus;
- 1 vnt. kondensuoto pieno;
- 60 g sviesto;
- 300 g pusiau rupių miltų;
- 1 pakelis kepimo miltelių;
- žiupsnelis druskos;
- 3 valgomieji šaukštai kakavos.
Gaminimo būdas:
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Antrame dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius su cukrumi.
Tada supilkite kondensuotą pieną ir lydytą sviestą. Tada plaktuvu lėtai įmaišykite kiaušinių baltymus.
Taip pat sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. 3/4 tešlos supilkite ant riebalais išteptos kepimo skardos.
Likusią tešlos dalį sumaišykite su kakava ir tada supilkite ant kepimo skardos.
Mentele išmaišykite tešlą ir padarome pyrago „raštą“.
Kepkite 20-25 minutes 150 laipsnių temperatūroje. Biskvitą galite kepti ir torto formoje.
Galiausiai galite, pavyzdžiui, papuošti jį ištirpintu šokoladu.
Linkime jums gero apetito!