Keptų grybų ir vištienos salotos – geriausias šventinio stalo receptas? Ne tik! Šis patiekalas papuoš bet kokį stalą – tiek šventinį, tiek kasdienį. Abejojate? Belieka tik jas išbandyti!
Sudėtis
- 350 g vištienos
- 220 g marinuotų grybų
- 4 kiaušiniai
- 150 g kietojo sūrio
- 1 didelis svogūnas
- 200 g kukurūzų
- 100 g marinuotų agurkų
- majonezas – pagal skonį
- juodieji pipirai – pagal skonį
- saldžioji paprika – pagal skonį
- 70 ml saulėgrąžų aliejaus
Gaminimas
Pirmiausia nuplaukite vištieną ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Tada pagardinkite druska bei pipirais ir leiskite 30 minučių pastovėti.
Tuo metu paruoškite kitus ingredientus. Kiaušinius sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite ant vidutinės ugnies. Tada nulupkite svogūną ir supjaustykite mažais kubeliais.
Svogūną apkepkite keptuvėje iki auksinės rudos spalvos. Ant keptų svogūnų dėkite grybus ir kepkite ant silpnos ugnies dar 10–15 minučių.
Išvirusius kiaušinius nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite. Toliau iškepkite prieskoniais pagardintą vištieną. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 20 minučių.
Kai mėsa iškeps, padėkite ją ant lėkštės, išklotos popieriniu rankšluosčiu. Sugerkite aliejaus perteklių ir palikite mėsą atvėsti (tokiu pačiu būdu atvėsinkite keptus grybus). Tada supjaustykite vištieną ir sudėkite į salotų dubenį.
Belieka supjaustyti kiaušinius, sūrį ir marinuotus agurkus. Sudėkite visus ingredientus į salotų dubenį.
Galiausiai pridėkite majonezo ir prieskonių ir gerai išmaišykite.
Štai paprastas ir skanus salotų receptas. Tikimės, kad jums ir jūsų artimiesiems patiks šios salotos.