Turbūt niekada negalvojote, kad taip lengvai galėsite pasigaminti Zacherio tortą. Šis torto receptas gyvuoja daugiau nei 100 metų. Garantuojame, kad jis patiks visiems jūsų svečiams!
16 porcijų reikės:
Pagrindui:
- 8 kiaušinių;
- 150 g sviesto;
- 120 g cukraus pudros;
- 200 g juodojo šokolado;
- 130 g miltų;
- 0,5 šaukštelio vanilės miltelių;
- šaukštelio kepimo miltelių.
Pertepimui:
- abrikosų uogienės.
Kremui:
- 140 g juodojo šokolado;
- 100 g cukraus pudros.
Gaminimas:
Sumaišykite cukrų, sviestą ir kiaušinių trynius iki putų, įpilkite šiek tiek ištirpinto šokolado ir išmaišykite. Galiausiai sudėkite miltus, kuriuose įmaišyti kepimo milteliai. 8 kiaušinių baltymus gerai suplakite.
Kepimo formą (24 cm) padenkite kepimo popieriumi. Jis turi būti dedamas tik ant kepimo formos dugno. Supilkite mišinį į kepimo formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.
Išjunkite orkaitę. Pyragą palikite dar 10 minučių pastovėti orkaitėje. Iškeptą atšalusį pyragą supjaustykite į 2 arba 3 dalis. Pertepkite torto sluoksnius abrikosų uogiene ir palikite parai šaltai pastovėti.
Torto viršų padenkite šokolado glaistu. Šokoladą ištirpinkite verdančio vandens vonelėje ir sumaišykite su cukraus pudra.
Skanaus!
Tikimės, kad šis torto receptas jums patiks!