Šį receptą išbandžiau pirmą kartą, kai namuose neturėjau sluoksniuotos tešlos ir man reikėjo greitai kažką pagaminti. Šis receptas iš kulinarijos knygos, kurią gavau iš mamos, ir turiu pasakyti, kad šis štrudelis buvo labai skanus ir visiems namiškiams jis labai patiko.
Tiesiog įdarykite jį uogiene arba pagardinkite tarkuotais obuoliais su cukrumi, ir turėsite puikų skanėstą su kava!
Jums reikės:
- 500 g paprastų miltų
- 200 ml vandens
- 250 g margarino arba sviesto
Gaminimo eiga:
- Tai tikrai labai paprastas receptas, kuriuo puikiai pakeisite pirktinę sluoksniuotą tešlą.
- Aš šią tešlą naudoju ne tik štrudeliui, bet ir greitiems saldiems skanėstams – sausainiams su įdaru, kruasanams ir kt.
- Taigi, pradėkite nuo pasiruošimo:
- Sutarkuokite sviestą ir sumaišykite su vandeniu bei miltais – taip pat įberkite žiupsnelį druskos.
- Minkykite, kol visa tešla bus vienodos konsistencijos ir iškočiokite pailgą formą.
- Pagardinkite tešlą pagal savo skonį (obuoliais, uogiene, varške, aguonomis, riešutais, uogiene).
- Suvyniokite, patepkite kiaušiniu ir kepkite, kol pagels.
- Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Šią savaitę išbandžiau naują įdarą ir man labai patiko:
- Sutarkavau obuolius ir lengvai išspaudžiau sultis.
- Dar naudojau naminę abrikosų uogienę, kuria ištepiau iškočiotą tešlą ir pabarsčiau obuoliais. Obuolių nebesaldinau, nes uogienė buvo gana saldi. Iškepęs štrudelis buvo nuostabaus skonio ir sultingas!
Vasarą štrudelį patiekiu su šaukšteliu ledų ir apibarstau cukraus pudra.
Taip jis patiekiamas ir Vienos kavinėje, ir tai tiesiog puiku! Išbandykite!
Gero apetito!