Fantastiška duona, beveik visiškai nereikalauja pastangų. Tiesiog užminkykite, pašaukite į orkaitę ir gausite fantastišką duoną pietums ar vakarienei.
Sudėtis
- 1 kg miltų
- 1 mielių pakelis + drungnas vanduo
- 2 vidutinės virtos bulvės
- 3 šaukšteliai druskos
Į dubenį supilkite persijotus miltus, padarykite juose skylutę, pripilkite 200 ml drungno vandens ir sutrinkite mieles. Palaukite apie 5 minutes. Sudėkite 2 sutarkuotas virtas bulves, suberkite druską ir pridėkite tiek drungno vandens, kad tešla būtų elastinga (ne per tiršta). Maišymui galima naudoti plakiklį. Maišymas trunka apie 5 minutes, nereikia minkyti kaip klasikinės duonos.
Uždenkite tešlą ir palikite ją šiltoje vietoje apie 15-20 minučių. Toliau minkykite rankomis. Galima pridėti razinų, sėklų ar kitų ingredientų. Tešlą sudėkite į riebalais išteptą formą, palikite šiek tiek ir pašaukite į orkaitę. Kepkite iki 270 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių, tada sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 1 valandą.
Ištraukite, leiskite atvėsti ir galima pjaustyti!