Greitas ir skanus šokoladinis pyragas nustebins ne tik jūsų šeimos narius, bet taip pat ir netikėtai užsukusius svečius. Šis pyragas tiesiog tirpsta burnoje!
Jums reikės:
Pyragui:
3 kiaušinių;
100 g grietinėlės (30% riebumo)
150 ml saulėgrąžų aliejaus
180 g cukraus
240 g miltų
40 g kakavos
8 g kepimo miltelių
1 arbatinio šaukštelio sodos
Vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
Kremui:
300 ml pieno
1 kiaušinio
70 g cukraus
Žiupsnelio druskos
Vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
30 g kukurūzų krakmolo
25 g sviesto
Taip pat reikės:
Cukraus pudros (papuošimui)
Rinkitės apvalią kepimo formą, kurios skersmuo yra maždaug 28 cm.
Kaip gaminti?
- Supilkite pieną į puodą ir užvirinkite.
2. Atskirame dubenyje sumaišykite cukrų, žiupsnelį druskos ir kukurūzų krakmolą.
3. Įmuškite kiaušinį ir sumaišykite iki vientisos masės.
4. Į kiaušinių mišinį supilkite pusę karšto pieno.
5. Maišydami supilkite į puode likusį pieną.
6. Virkite ant silpnos ugnies apie 1 minutę, maišykite.
7. Nukelkite nuo viryklės ir maišykite dar minutę.
8. Įpilkite sviesto ir gerai išmaišykite.
9. Galiausiai įmaišykite vanilės ekstraktą arba vanilinį cukrų.
10. Uždenkite kremą maisto folija, leiskite jam visiškai atvėsti.
11. Atvėsusį kremą supilkite į konditerinį maišelį.
Paruoškite tešlą: į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir druską. Viską maišykite iki vientisos masės.
Įpilkite vanilės ekstrakto arba įberkite vanilinio cukraus, įpilkite grietinėlės ir saulėgrąžų aliejaus. Maišykite, kol gausite vienalytę masę.
Suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius, sodą ir kakavą. Maišykite, kol neliks gumulėlių.
Į kepimo formą įtieskite kepimo popieriaus, patepkite aliejumi, ir supilkite gautą masę.
Konditeriniu maišeliu išspauskite paruoštą kremą kaip parodyta žemiau esančiame paveikslėlyje.
Kepkite pyragą apie 30-35 minutes iki 180 ° C įkaitintoje orkaitėje. Dantų krapštuku patikrinkite, ar pyragas iškepęs.
Išimkite pyragą iš orkaitės ir palikite atvėsti. Pabarstykite pyragą cukraus pudra, ir galite patiekti.
Skanaus!