Šiandien jums pristatome tikrą skanumyną! Šis nuostabaus skonio pyragas su vaniliniu pudingu nepaliks abejingų! Išbandykite.
Ingredientai:
- Kiaušiniai – 3 vienetai;
- Pienas – 1,25 stiklinės;
- Kvietiniai miltai – 2 stiklinės;
- Druska – žiupsnelis;
- Vanilinis pudingas – 80 gramų;
- Rudas cukrus – 1,75 stiklinės;
- Kepimo milteliai – 7 gramai;
- Kakavos milteliai – 2 valgomieji šaukštai;
- Saulėgrąžų aliejus – 2 valgomieji šaukštai.
Gaminimas:
Pirmasis žingsnis yra paruošti pagrindą. Giliame dubenyje sumaišykite kvietinius miltus su kepimo ir kakavos milteliais. Įberkite į mišinį žiupsnelį druskos ir viską vėl išmaišykite.
Tada, naudodamiesi maišytuvu, išplakite kiaušinius. Užtruksite maždaug 2 minutes. Plakdami kiaušinius palaipsniui supilkite cukrų.
Po 6 minučių plakimo išjunkite maišytuvą. Sudėkite sausą mišinį į kiaušinius ir maišykite tešlą. Įpilkite saulėgrąžų aliejaus ir vėl maišykite.
Tuomet į tešlą supilkite pašildytą pieną. Vėl viską sumaišykite iki vientisos masės. Supilkite tešlą į kepimo formelę, išklotą kepimo popieriumi.
Geriausia naudoti 24 cm skersmens kepimo formą. Pyragą kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių maždaug 25 minutes. Tada leiskite jam atvėsti ir padarykite duobutes, kaip parodyta paveikslėlyje.
Tuo tarpu paruoškite pudingą, kol atvės biskvitas. Dubenyje sumaišykite sausą pudingą su likusiu cukrumi. Įpilkite į mišinį 8 šaukštus šilto pieno. Išmaišykite šluotele.
Užvirkite likusį pieną ir supilkite pudingą. Dar kartą išmaišykite šluotele. Cukrus turėtų ištirpti. Galite pašildyti masę vandens vonelėje.
Vis dar šiltą vienalytį pudingą supilkite ant pyrago su skylutėmis. Vanilės pudingą tolygiai paskirstykite ant pyrago.
Desertą apibarstykite pyrago trupiniais. Per naktį skanumyną laikykite šaldytuve, patiekite tik visiškai atšaldytą.
Šis nuostabaus skonio pyragas tikrai vertas dėmesio, būtinai jį išbandykite, skanaus!