Ar mėgstate „Bounty“ šokoladuką? Tuomet šis pyragas tikrai taps jūsų mėgstamiausiu. Nustebinkite savo šeimos narius labai skaniu desertu.
Ingredientai:
Tešlai:
- kiaušiniai – 4 vnt.
- pienas – 200 ml
- kakavos – 20 g
- cukrus – 3 valgomieji šaukštai
- avižų sėlenos – 135 g
- druska – žiupsnelis.
Kokosų kremui:
- pienas – 400 ml
- kokoso drožlės – 100 g
- kukurūzų krakmolas – 20 g
- pieno milteliai – 200 g
- cukrus – pagal skonį.
Papuošimui:
- Pieniškas šokoladas (lydytas) – 100 g
- Pienas (šiltas) – 30 g
- Kokoso drožlės – pagal skonį.
Paruošimas:
Pyrago gaminimas: atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Trynius išmaišykite su pienu, kakava ir cukrumi. Avižų sėlenas sumalkite kavamale ir sudėkite į bendrą masę, šluotele viską sumaišykite iki vientisos masės. Leiskite pastovėti apie 15 minučių.
Atskirai sumaišykite kiaušinių baltymus ir žiupsnelį druskos, tada plakite maišytuvu, kol susidarys standžios putos. Silikonine mentele švelniai sumaišykite pyrago tešlą su plaktais kiaušinių baltymais.
Gautą masę tolygiai paskirstykite ant kepimo skardos, prieš tai padengtos kepimo popieriumi. Kepkite 170 laipsnių temperatūroje 20 minučių. Atvėsusį pyragą supjaustykite į 4 dalis.
Paruoškite kremą: visus ingredientus sumaišykite šluotele iki vientisos masės. Virkite nuolat maišydami ant vidutinės ugnies, kol sutirštės. Paruoštą kremą atvėsinkite, tada įdėkite į šaldytuvą, prieš tai uždengę maistine plėvele. Tuomet darykite pyragą: paimkite vieną pyrago dalį, aptepkite kremu.
Pagamintą pyragą papuoškite ištirpintu šokoladu, sumaišytu su šiltu pienu, ir apibarstykite kokoso drožlėmis. Leiskite pastovėti šaldytuve maždaug valandą.