Šis bananų pyragas – nuostabaus skonio. Tiesiog privalote jį išmėginti, patikėkite, svečiai ir artimieji liks be žado!
Ingredientai:
Pagrindui:
- 4 kiaušiniai;
- 2 kiaušinių baltymai;
- 1 puodelis cukraus;
- 3 šaukštai aliejaus;
- 1,5 puodelis miltų;
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių;
- 1/2 šaukštelio kepimo sodos ir citrinos sulčių;
- Truputis pieno (iškepus pagrindą).
Kremui:
- 2 bananai;
- 2 kiaušinių tryniai;
- 1 šaukštelis vanilės;
- 4 puodeliai cukraus (1 puodelis – 125 ml);
- 4 šaukštai cukraus;
- 2 šaukštai miltų;
- 2 šaukštai kukurūzų krakmolo;
- 2 šaukštai sviesto;
- 4 pakeliai lydyto sūrio (galite pakeisti grietine);
- 200 ml tirštos plaktos grietinėlės (40%).
Papuošimui:
- 200 ml tirštos plaktos grietinėlės;
- Karštas šokoladas;
- Bananai.
Gaminimas:
Sumaišykite kiaušinius su cukrumi ir vanile.
Tada suberkite sumaišytus miltus su kepimo milteliais ir galiausiai į tešlą įmaišykite sodą, kuri turėtų būti sumaišyta su citrinos sultimis.
Tešlą supilkite kepimo į formą.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje, nustatydami kepimą tik iš apačios.
Kremo gaminimas: sutrinkite 2 bananus, sudėkite kiaušinių trynius, cukrų, vanilę, krakmolą ir miltus.
Tuomet sudėkite sūrį ir sviestą ir kaitinkite ant silpnos liepsnos. Po to supilkite grietinėlę, viską gerai išmaišykite ir dar šiek tiek pakaitinkite.
Iškepusią tešlą pabadykite šakute ir užpilkite šlakelį pieno.
Tada užpilkite kremą ant tešlos. Į kremą sudėkite bananų ir juos apšlakstykite karštu šokoladu.
Palaikykite pyragą kelias valandas šaldytuve, kad jis sukietėtų ir tada valgykite.
Skanaus! Ar jums patiko šis bananų pyragas?