Pasigaminkite šį skanų pyragą su braškių uogiene: pažadame, kad tikrai neteks nusivilti.
Šio pyrago aromatas pasklis po visus namus ir tikrai sužadins apetitą.
Jums reikės:
- 2 kiaušinių
- 1/2 šaukštelio vanilės esencijos
- 62 g granuliuoto cukraus
- 1/2 pakelio sviesto (100 g)
- 70 ml pieno
- 1 valg. š kepimo miltelių (14 g)
- 3/4 stiklinės miltų (100 g)
- 1/2 arb. š. tarkuotos citrinos žievelės
- 1/4 stiklinės braškių uogienės (70 g)
Kaip gaminti?
Į dubenį įmuškite kiaušinius.
Įpilkite vanilės esencijos.
Išplakite šluotele.
Suberkite cukrų.
Plakite minutę.
Įdėkite minkšto sviesto ir maišykite dvi minutes.
Į mišinį supilkite pieną.
Suberkite kepimo miltelius.
Suberkite miltus.
Įdėkite tarkuotos citrinos žievelės ir išmaišykite.
Dalį tešlos sudėkite į sviestu išteptą kepimo formą.
Užtepkite braškių uogiene.
Supilkite likusią tešlos dalį ir išlyginkite.
Kepimo formą dėkite į įkaitintą orkaitę.
Kepkite 35 minutes 180°C temperatūroje.
Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar pyragas iškepęs.
Leiskite pyragui visiškai atvėsti.
Išimkite iš kepimo formos ir patiekite.
Skanaus!