Verta atsigręžti į senus šeimos receptus – tai būna visada skanūs ir laiko patikrinti patiekalai. Ir ne tik todėl, kad laikui bėgant juose proporcijos buvo tiksliai atitaikytos, o ir todėl, kad atmintis juose gyva. Juk visi turi prisiminimų, susijusių su švelniomis močiutės rankomis ir šių rankų kūryba. Pyragėliai su uogomis: kas galėtų būti jaukiau ir skaniau?!
Tešla paprasta, bet tuo pačiu nuostabi: nereikia vargti su mielėmis. Galite kefyrą drąsiai pakeisti jogurtu. Tai ypač svarbu: nepadauginkite tešloje miltų, ji turėtų būti kaip tirštas medus. Tai nepaprasto minkštumo paslaptis!
Kefyro tešla yra universali ir gali būti naudojama su bet kokiu įdaru. Vienintelis skrupulingas momentas yra pyragėlių gaminimas iš tešlos. Jei tai padarysite greitai ir nepamiršite nuolat padengti rankų miltais, viskas vyks sklandžiai.
Jums reikės:
- Kefyras 400 ml
- Cukrus 1,5–2 šaukštai
- Druska 0,5 šaukštelio
- Soda 1 šaukštelis
- Saulėgrąžų aliejus 1 valgomasis šaukštas
- Kvietiniai miltai 350–400 g
- Mėgstamos uogos 400 g
Gaminimas:
Tešlai tereikia sumaišyti visus ingredientus giliame dubenyje, išskyrus uogas. Gausite tirštą masę (tirštesnę nei blynų), bet nepakankamai tirštą, kad ją minkytumėte rankomis. Į vieną ranką įberkite šiek tiek miltų ir įkrėskite šaukštą tešlos. Įdėkite šiek tiek uogų į viduriuką. Kitos rankos pirštais pabarstykite miltus ir greitai užspauskite kraštus. Nedelsdami dėkite pyragėlius į keptuvę su įkaitintu aliejumi.
Nesvarbu, kad pyragėlių paviršius nėra kietas. Kepkite ant vidutinės ugnies po dangčiu maždaug 3 minutes iš kiekvienos pusės. Kai pyragėliai su uogomis iškeps, sudėkite juos ant popierinio rankšluosčio, kad aliejaus perteklius įsigertų, tada, nelaukdami kol atvės, sudėkite į puodą su dangčiu.
Iš nurodyto ingredientų skaičiaus gaunate apie 12–14 pyragėlių. Jie būna skaniausi, kai būna karšti ypač užsigeriant su pienu ar kefyru.