Norvegiškas tortas visoje Skandinavijoje vadinamas skaniausiu pasaulyje. O jais nesutikti tiesiog neįmanoma. Pagaminti jį lengva, o skonis pavergia visus.
Jums reikės:
Biskvitui:
- cukraus 100 g
- sviesto 100 g
- kiaušinių trynių 4 vnt
- pieno 3 šaukštai
- miltų 150 g
- kepimo miltelių 1 šaukštelis
Morengui:
- kiaušinių baltymų 4 vnt
- cukraus pudros 200 g
- citrinos sulčių 1 šaukštelis
- migdolų 50 g
Grietinėlei:
- grietinėlės 33-35 proc. 300 ml
- vanilinio cukraus 1 pakuotė
Gaminimas:
Atskirkite trynius nuo baltymų. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Išplakite minkštą sviestą su cukrumi iki purumo. Įmaišykite po vieną trynį, toliau plakdami. Supilkite pieną, suberkite miltus su kepimo milteliais ir išmaišykite.
Kepimo skardą įtieskite aliejumi ar sviestu išteptu popieriumi ir supilkite tešlą. Baltymus išplakite su citrinos sultimis į putas, tada dalimis įmaišykite cukraus pudrą ir plakite, kol jos pasidarys tvirtos. Ant tešlos sudėkite baltymus.
Norėdami sukurti bangeles naudokitės silikonine mentele, pabarstykite maltais migdolais ir kepkite 150–40 ° C temperatūroje 35–40 minučių. Būtina, kad dugnas būtų gerai iškepęs, o viršus šiek tiek paruduotų. Kai Norvegiškas tortas iškepa, ištraukite jį iš orkaitės ir nedelsdami supjaustykite į 2 lygias dalis. Leiskite visiškai atvėsti.
Kremui išplakite grietinėlę su vaniliniu cukrumi. Ant vieno pyrago paskleiskite pusę grietinėlės. Ant viršaus uždėkite antrą pyrago dalį ir lengvai paspauskite. Sutepkite pyrago šonus. Leiskite pyragui valandą pastovėti šaldytuve.
Jūs galite mėgautis šiuo stebuklu!