Ši tešla puikiai tinka picai. Ją galima ir užšaldyti – kokybei nepakenks. Šio kiekio tešlos pakanka 2 picoms.
Sudėtis:
500 g miltų
250 ml vandens
70 ml aliejaus
15 g mielių (3–4 g sausų)
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis druskos
Gaminimas:
Mieles ir cukrų supilkite į šiltą vandenį, sumaišykite ir palaukite, kol pradės putoti.
Į mieles suberkite pusę miltų normos, išmaišykite, palaipsniui suberkite likusius miltus ir pabaigoje minkykite tešlą rankomis, ji bus lipni.
Supilkite aliejų, minkykite 2-3 minutes ir leiskite tešlai pastovėti 10 minučių.
Likusią tešlą minkykite ant stalo, apibarstydami miltais. Ji turėtų būti minkšta ir nelipti prie rankų.
Minkykite tešlą rankomis į plokščią apskritimą ir sudėkite į kepimo indą ir paskirstykite įdarą, kaip norite, tada kepkite kaip įprasta.
Skanaus!